Rohelised korraldasid Vanemuise ees oma valimisstuudio

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised avaldasid ETV jäikuse üle oma nördimust.
Rohelised avaldasid ETV jäikuse üle oma nördimust. Foto: Reporter.ee

«Ma loodan, et te meid taga ei rääkinud,» tervitas Roheliste Tartu linnapeakandidaat Peep Mardiste Vanemuises peetud ETV «Valimisstuudiost» esimesena välja astunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna meeriks pürgijat Jarno Lauri. «Ei rääkinud,» kinnitas viimane.


Siltidega «Elagu kesktelevisioon» ja «Rohelised tervitavad Tartu eliiti» ehitsid rahvusringhäälingu valimiseelsest otsesaatest välja jäetud erakonna liikmed Vanemuise kontserdimaja esise. Ajaks, mil «Valimisstuudio» lõppes, tekitasid rohelised siltide keskele asetatud toolide abil oma väikese valimisstuudio ning kutsusid saates osalenuid debatile, vahendab Reporter.ee videolõik.



«Kuna meid saatesse oma arvamust esitama ei kutsutud, siis arvasime, et vähemalt üks meie liige võiks istuda stuudiopubliku seas, kuid meid ei lastud ja see on suhteliselt veider» rääkis Erakonna Eestimaa Rohelised Tartu piirkonnajuht Peep Mardiste, keda üllatas ETV jäikus.



«Valimisstuudio» produtsent ja saatejuht Andres Kuusk märkis, et televisioon on üks reeglite kogum ja eriti suur reeglite kogum on valimissaated. «Ka rahvusvaheline tava ütleb seda, et külalised valimissaadetesse eelregistreeritakse.»



Kuusk lisas, et sai tund aega enne otse-eetrit telefonikõne, kus rohelised oma osalemissoovi avaldasid. «Püüdke panna end meie olukorda: toolid on täis, režii plaanid, kaamerate asukohad - kõik on paigas. Nii neid asju lihtsalt ei tehta,» selgitas Kuusk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles