Tartu Lastehoiu Selts kutsub parteid kohvile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Kas erakonnad pakuvad lastepäevahoiu probleemile siin linnas uusi lahendusi?» küsib Tartu Lastehoiu Selts oma üleskutses, mis on saadetud kõigile poliitilistele jõududele. Seltsi initsiatiivil toimub avalik ümarlaud, kuhu on osalema oodatud ka kõik lastehoiuteemast huvitatud linnakodanikud.


Seltsi juhataja Pille Rives kinnitab, et erinevate hinnangute kohaselt on Tartus puudu 1000 kuni 300 lasteaiakohta. Selle puudujäägi lahendamiseks kutsubki selts erakondade esindajad on ühiseks arutlemiseks kokku.



«Munitsipaallasteaiad on ülerahvastatud, kuna kohtade arvu on suurendatud kvaliteedi arvelt: sõimerühmades on kahe töötaja kohta kuni 18 ja aiarühmades kuni 24 last. Alternatiivina pakutav lastehoiuteenus on lapsevanemale kuni kümme korda kallim kui munitsipaallasteaia kohamaks, sest kohalik omavalitsus ei rahasta lastehoidu lasteaiakohaga võrdses mahus. Mida teha?» küsib pöördumises Rives.



Üritus leiab aset sel neljapäeval, 24. septembril, kell 14-17 Raekoja plats 12, teise korruse saalis. Ümarlauda aitab korraldada MTÜ Perekasvatuse Instituut ja üritust toetab Vabaühenduste Fond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles