Maaülikooli vana spordihoone asemele kerkib lasteaed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikooli spordiklubi tegutses veel tänavu kevadel hiljuti Maarja kogudusele tagastatud hoones. Nüüd on ülikoolil uus spordimaja valmis ning hoone vabastatud. Linna kava kohaselt taastatakse endine kirikuhoone (pildil paremal), hiljem juurde ehitatud osa (vasakul) aga lammutatakse.
Eesti Maaülikooli spordiklubi tegutses veel tänavu kevadel hiljuti Maarja kogudusele tagastatud hoones. Nüüd on ülikoolil uus spordimaja valmis ning hoone vabastatud. Linna kava kohaselt taastatakse endine kirikuhoone (pildil paremal), hiljem juurde ehitatud osa (vasakul) aga lammutatakse. Foto: Sille Annuk / Postimees

Mõistagi jätab täna Tartu linnavalitsuses vastu võetud detailplaneering püsti poole sajandi eest võimlaks kohandatud Maarja kirikuhoone. Kiriku kõrvalt kaob aga hiljem juurde ehitatud spordikompleks ning selle asemele kerkib lasteaed.



Linnavalitsus võttis oma tänasel istungil vastu ja suunas avalikule väljapanekule Pepleri 1 ja Pepleri 1a kruntide detailplaneeringu, vahendas Tartu pressiteenistus.



Planeeringuala suurus on 7426 ruutmeetrit ning krunt asub kesklinnas. Kavas on määrata krundile ehitusõigus kuni kolmekorruselise lasteaiahoone püstitamiseks ning kirikuhoone taastamiseks.



Olemasolev sobimatu hoone läheb lammutamisele, avatakse uus jalgteesuund ning kogu maa-ala saab korrastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles