Maaülikooli spordihoone avas pidulikult uksed

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omapärase arhitektuuriga maaülikooli spordihoone sai kasutusloa mullu augustis.
Omapärase arhitektuuriga maaülikooli spordihoone sai kasutusloa mullu augustis. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli rektor Alar Karis tunnistas, et vaatab maaülikooli uusi sportimistingimusi kadedusega, ning andis EMÜ rektorile Mait Klaassenile üle poksikindad. Nii saab kohe kindlaks teha, kes tegelikult parem on, lisas Karis.


Kuigi spordihuvilised on maaülikooli uut spordihoonet proovida saanud juba alates 3. septembrist, said sadakond täna maja avamisele tulnud inimest ka pidulikult avatud hoones aega veeta.

«Unistada võib alati suurelt - kergejõustiklased päris oma kodu ei saa ning ujulat ka ei ole,» rääkis Eesti Maaülikooli spordiklubi juhatuse esimees Rait Rodi, lisades, et samas olekski see liialt suur ettevõtmine ning maaülikooli vajadustele vastab ka vastne spordihoone suurepäraselt.

Ehitamisel on veel laste mängunurk ning puudu on ka kardinad, kuid kõige muu poolest on maja Rodi kinnitusel igati valmis.

Uus spordihoone EMÜ peahoone kõrval Kreutzwaldi tänavas läks koos kõrvalrajatiste ning sisseseadega maksma üle 90 miljoni krooni.

Väljavenitatud nurkadega kuubi kujulises majas võib lisaks pallimängudele harrastada ka aeroobikat, lauatennist, piljardit ja maadlust, maja kõrval asuval liivakattega väljakul saab mängida võrkpalli. Talvel on hoonest võimalik laenata ka suuski.

Seda, et uus spordihoone on tõepoolest hea, kinnitas Rodi omast kogemusest - jõusaal on juhatajal juba järele proovitud.

Vajadusest korralike sportimistingimuste järele andis tõestust ka asjaolu, et esimese nädalaga, mil maja on tudengitele ja linnakodanikele avatud olnud, on treeningurühmad täis saanud ning sadakond tudengit valinud vabaaineid just kehakultuuri ainete hulgast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles