Tartu skulptorid toovad näituse parki

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kõrgema kunstikooli skulptuuriosakonna tudengi looming. Foto on illustratiivne.
Tartu kõrgema kunstikooli skulptuuriosakonna tudengi looming. Foto on illustratiivne. Foto: http://www.art.tartu.ee/.

Täna avaneb Tartu loomemajanduskeskuse ja Tartu Kunstnike Liidu koostööna loomemajanduskeskuse pargialal Tartu skulptorite välinäitus.


Vabaõhu galeriis saab näha kunstnike Ahti Seppeti, Anne Rudanovski, Tõnis Paberiti, Bruno Kadaku, Marika Kadaku ja Jevgeni Zolotko skulptuure. Edaspidi on plaanis  skulptuurinäitust iga-aastaselt täiendada, rajades pargialale Tartu esimese skulptuuripargi, märkis linnavalitsuse pressiteade.



Samuti on kavas hakata korraldama rahvusvahelist kunstnikkonda kaasavaid skulptuurisümpoosione, mis aitavad skulptuuri valmimise protsessi linlastele lähemale tuua.



Rajatav skulptuuride aed võimaldab kunstnikel kujundada Tartus avatud linnaruumi eesmärgiga pakkuda tartlastele ja linna külalistele atraktiivset jalutuskäiku ja loovat eneseväljenduse võimalusi pakkuvat puhkekeskkonda Tartu südalinnas.



Loomemajanduskeskuse pargiala asub Kalevi 13 hoone taga, seni suurema avalikkuse eest varjus oleval rohealal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles