Linnaliinibuss tekitas Tartus ulatusliku kütusereostuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad likvideerivad kütusereostust absorbentainega. Foto ei ole sündmusega seotud.
Päästetöötajad likvideerivad kütusereostust absorbentainega. Foto ei ole sündmusega seotud. Foto: Toomas Huik/ Postimees

Täna varahommikul hakkas Tartu linnas liinil nr 11 sõitnud liinibussist välja lekkima diislikütust. Päästjad korjasid kütust kokku Riia, Võru, Ravila, Ilmatsalu, Kastani, Tehase ja Tähe tänavatelt.


Lõuna-Eesti päästekeskuse teatel katsid päästjad suuremad kütuseloigud absorbendi ja saepuruga ning puhastasid tee. Reostuse likvideerimiseks kulus 100 liitrit absorbenti ja 200 liitrit seapuru.

Päästekeskuse pressiesindaja Evelin Uibokandi kinnitusel oli kütust asfaldil suuremate ja väiksemate loikudena. Kui palju võis kütust olla, seda Uibokand öelda ei osanud,kuid ta märkis, et seda oli palju.

Suuremad loigud võisid teha tänavad ka libedaks, kuid päästjad likvideerisid reostuse kiiresti ning ühtegi õnnetust reostusest tingituna ei tekkinud.

Reostusest teavitati ka bussijuhti.Välja kutsus päästeameti üks murelik linnakodanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles