Tartumaal rongile ette sõitnud eakas mees hukkus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei fotod õnnetuspaigalt Tiksojal.
Politsei fotod õnnetuspaigalt Tiksojal. Foto: Lõuna politseiprefektuur

Täna hommikul põrkasid Tallinna-Tartu maanteel Tiksoja ülesõidul kokku sõiduauto Volkswagen Golf ja Tartusse teel olnud Edelaraudtee reisirong. Sõiduautot juhtinud 1934. aastal sündinud mees hukkus avariis.


Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ave Lillemäe kinnitusel juhtus avarii kell 9.52 Tähtvere vallas Tartu-Tiksoja tee esimesel kilomeetril, kus Tartust Tallinna poole liikunud sõiduauto VW Golf, mida juhtis 75-aastane mees, sõitis ülesõidufooriga reguleeritud raudteeülesõidu kohas ette Tallinna poolt Tartusse lähenenud reisirongile.

Kokkupõrkes murdus sõiduauto kaheks osaks, selle tagaosa paiskus sõiduteelt 12 meetri kaugusele kraavi ja esiosa jäi sõiduteele. Reisirong peatus umbes 260 meetrit sündmuskohast eemal Tartu suunas.

Tartu Postimehele saadetud vihjete kohaselt püüdis kiirabibrigaad vanemat meest sündmuskohal elustada pea pool tundi, kuid kannatanu vigastused olid liiga rasked ning mees suri.

Urmas Lükki Edelaraudtee sisekontrolliosakonnast märkis Tartu Postimehele antud selgitustes, et rong tabas autot täpselt keskele. Samas ei olnud rongi vigastused eriti suured. «Õnnetuses kõverdus lumelaud, kuid pidurisüsteemid jäid terveks.»

Lükki sõnul sai rong pärast seda, kui vedurijuht oli politseile selgitusi andnud, edasi sõita. Veduri vigastused võimaldavad rongil sõita veel edasi Oravale ning sealt õhtul läbi Tartu tagasi Tallinnasse.

Rongijuhi sõnade kohaselt viibis rongis õnnetuse ajal umbes 200 inimest, kellest keegi viga ei saanud.

Õnnetuse põhjus ei ole praeguseks teada. Ilm oli soe ja kuiv, sõidutee on kaetud asfaltkattega. Mõlemad sõidukid vastasid liikluseeskirja nõuetele. Nii  ülesõidufoor kui helisignaal olid töökorras ja rikkeid ei tuvastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles