Rohelisi kärbseseeni söönud pere seisund on stabiilne

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi arstid püüavad aidata mürgiseeni söönud Põlvamaa peret.
Tartu Ülikooli kliinikumi arstid püüavad aidata mürgiseeni söönud Põlvamaa peret. Foto: Margus Ansu

Kõik reede hommikul raskekujulise seenemürgitusega Põlvast Tartu Ülikooli kliinikumi toodud viis inimest on elus ning nende seisund on stabiilne, kinnitas täna lõuna ajal Postimehele kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael.


Kaks 12-aastast ning üks 14-aastane poiss on jätkuvalt arstide hoolsa järelvalve all ning nad vajavad abi. 57-aastase naise ning tema 33-aastase tütre kohta võib Taeli kinnitusel öelda sedasama.



Kas mürgituse üle elanud inimeste organismid suudavad omal jõul talitada ning milline on patsientide raviprognoos, ei soostunud Tael täpsustama.



Reedel tõid kiirabibrigaadid Põlvast Tartu Ülikooli Kliinikumi intensiivravileviis inimest, kes olid söönud sirmikute pähe munaga praetud rohelist kärbseseent.



Tartu Ülikooli Kliinikumi üldintensiivravi osakonna valvearst Kadri Tamme on varasemalt Postimehele rääkinud, et rohelise kärbseseene söömine tekitab maksapuudulikkust, mis kokkuvõttes tingib häireid kõigis organsüsteemides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles