Tartu valis välja Poska skulptuuri kavandi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karisma Arhitektid OÜ nägemus tulevasest Jaan Poska skulptuurist, mis pälvis ka linnavalitsuse heakskiidu.
Karisma Arhitektid OÜ nägemus tulevasest Jaan Poska skulptuurist, mis pälvis ka linnavalitsuse heakskiidu. Foto: Tartu linnavalitsus

Tänasel Tartu linnavalitsuse istungil valiti kolme võimaliku variandi seast välja tuleva aasta veebruaris Tartu rahu aastapäeval avatava Jaan Poska skulptuuri kavand. Eesti esimese põhiseaduse autori skulptuur hakkab kaunistama Vanemuise 35 hoone seina.


«Karisma Arhitektid OÜ poolt esitatud kolmest kavandist valiti välja variant, mis arvestab enim vormikeele kaasaegsuse ja kunstilise kvaliteedi tasakaaluga,» selgitas linnakunstnik Tiit Kaunissaare Tartu pressiesindaja vahendusel. Ta lisas, et valitud variant on konstruktsiooniliselt ja ka tehnoloogilise lahendusena kõige lihtsamini teostatav.



Välja valitud kavandi järgi kinnitub skulptuur Vanemuise 35 hoone seinale ning koosneb kahest eraldi osast: valatud figuurist ning siledapinnalisest roostevabast terasest plaadist, millele on laserlõikusega sisse lõigatud graafiline osa. Kavandi järgi rajatakse Poska figuur heledast metallist, negatiivina.



Sõelale jäänud kavand on ka skulptuurse osa autori Mare Mikofi poolt soositum lahendus.



Skulptuuri pidulik avamine on kavas Tartu rahu 90. aastapäeval, 2. veebruaril 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles