Tampere Majas kõlab Soome kantrimuusika

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huojuva lato mini-cd Kesäheinää, mis ilmus tänavu juunis.
Huojuva lato mini-cd Kesäheinää, mis ilmus tänavu juunis. Foto: http://www.myspace.com/huojuvalato

Paljud soome bändid, mis ka rahvusvaheliselt tuntud, nagu Nightwish või Eläkeläiset, on pärit Põhja-Karjala maakonnast Ida-Soomest. Põhja-Karjala uuemate bändide hulka kuuluv ansambel Huojuva lato («kõikuv küün») esineb Tampere Maja keldriklubis reedel, 21. augustil kell 19.


Huojuva lato mängib soomekeelset kantri-rokki, milles on tunda mõjutusi sellistelt ameerika lauljatelt-laulukirjutajatelt nagu Neil Young ja Tom Russell, edastas Tampere Maja.



Ansambli muusikaline staar on Ilkka Vartiainen, keda peetakse üheks Soome parimaks pedal-steel-kitarristiks. Ameerika pedal-steel-kitarri on Soome bändide muusikas suhteliselt harva kuulda. Huojuva lato juhiks on laulja-kitarrist Suonna Kononen, kes on juba varem esinenud Tartus ansambli Folkswagen liikmena. Ülejäänud Huojuva lato liikmed on bassist Yrjö Vähäkallio ja trummar Jarkko Pohjolainen.



Ansamblilt on ilmunud kaks plaati: singel Hullu suomenhevonen novembris 2008 ja Kesäheinää mini-cd juunis 2009.



Tampere Maja kontserdil saab kuulda nii ansambli omaloomingut kui ka lugusid Neil Youngilt, Willie Nelsonilt ja tartu soomlaselt Sakari Neuvonenilt.



Huojuva lato muusikat võib kuulata ka Internetis:

http://www.myspace.com/huojuvalato

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles