Ekstreemsportlased vallutavad nädalavahetusel Tartu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutusi varasematest Tartu ekstreemspordifestivalidest.
Meenutusi varasematest Tartu ekstreemspordifestivalidest. Foto: Extreme Battle

Enam kui 300 ratturit ja rulatajat teevad eeloleval nädalalõpul Tartust tõelise ekstreemspordipealinna. Kahe päeva vältel näeb hullumeelseid trikke nii Tasku keskuses kui ka Tähtvere skatepargis.


Ürituse peakorraldaja Jaan Naaberi sõnul on Extreme Battle arvult viies ekstreemspordifestival ning aastatega on see kasvanud suurimaks suviseks võistluseks kogu Baltikumis.

Varasemaid aastaid meenutades tõi Naaber näite 2006. aastast, mil festivali korraldajad tõid Tartu Kaubamaja ette ligi 100 tonni mulda. Aasta hiljem ilutses Raekoja platsil uhke ekstreemspordipark ning mullu ehitati suur skatepark otse Tartu Kaubamaja ette.

Igal aastal tuleb võistlejaile-pealtvaatajaile pakkuda midagi uut ning laupäeval toimub downhilli võistlus esmakordselt kaubanduskeskuses – Tasku moe- ja vabaajakeskuses.

Downhilli start on Cinamoni eest ja finiš esimese korruse aatriumis. Lisaks downhillile toimuvad Tasku keskuses veel BMX flatland ja rula «game of skate» võistlused.

Pühapäevane programm leiab aga aset Tähtvere skatepargis, kui toimuvad BMX, MTB, rula, tõukeratta ja inline pargi võistlused.

Majandussituatsioonist lähtuvalt on raske aeg mõjutamas ka ekstreemspordifestivali korraldamist. Peakorraldaja sõnul elab festival rasket aega üle teatavate kadudega.

«Kui aastaid on olnud Extreme Battle raames sellised alad kui kross ja rattatrial, siis kahjuks sel aastal ei ole neid võimalik korraldada,» sõnas Naaber ning andis lootust, et ehk järgmisel aastal.


Extreme Battle 2009 peetakse 22.-23. augustil

Laupäev, 22. august Tasku keskus

14:00 Rula «game of skate»
17:00 BMX flatland
19:00 Downhilli soojendus
20:05 Downhill
21:50 Autasustamine

Pühapäev, 23. august Tähtvere skatepark

10:00 Tõukeratta park kvalifikatsioon
11:15 Rula park kvalifikatsioon
12:30 Inline park kvalifikatsioon
13:30 BMX park kvalifikatsioon
14:30 MTB park kvalifikatsioon
15:30 Tõukeratta finaal
16:00 Rula finaal
16:30 Inline finaal
17:00 BMX finaal
17:30 MTB finaal
18:00 Autasustamine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles