Vaksalihoone tulevik sõltub uuringust

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline Tartu raudteejaam.
Ajalooline Tartu raudteejaam. Foto: Risto Mets

Tartu raudteejaama kavandatav raudteemuuseum saab rohelise tule siis, kui uuring näitab, et inimestel on sellise asja vastu huvi, kinnitas raudteejaama hoonet taastav ettevõtja Rein Kilk.


Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus eraldas piirkondliku arengu kavandamise programmist 283 475 krooni sihtasutusele Ateen, et koostada raudteejaama hoonesse rajatava 19. sajandi Tartu arengu- ja kultuurikeskuse ekspositsiooni plaan ning teostatavus-tasuvusanalüüs. Selle tegemiseks kulub kokku 333 500 krooni.

«See analüüs näitab, kas Eesti raudtee ja Tartu raudteejaama ajalugu kajastav muuseum toob siia inimesi või ei,» ütles Rein Kilk. «Raudteejaama hoone oli vanasti ju elu sõlmpunkt. Usun, et selline muuseum võiks inimestele huvi pakkuda. Ja kui see pakub huvi, siis teeme ära.»

Analüüs peaks valmima paari kuuga. Seni jätkub vaksalihoones ja selle lähedal ehitus. Vaksalihoone naabrusse tuleva reisijatele mõeldud hoone jaoks on kommunikatsioonid valmis, samuti on valmis vundament.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles