Küüni tänavast saab promenaad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüni tänav Tartus.
Küüni tänav Tartus. Foto: Margus Ansu.

Kolmapäevast algavad Tartus Küüni tänava rekonstrueerimistööd Raekoja platsi ja Poe tänava lõigus, mille tulemusena saab uue näo 100 meetrit kogu Küüni tänava rekonstrueerimise projektis ette nähtud 405 meetrist.

Tartu Linnavalitsuse istungil kiideti ka heaks osalemine projektis «Küüni tänava ehitamine jalakäijate promenaadiks», mis esitatakse rahastamiseks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Linnaliste piirkondade arendamise meetmesse. Projekti kogumaksumuseks on 17 miljonit krooni, millest Tartu linna omaosalus oleks 2 550 000 krooni.


Rekonstrueerimistööde esimest etappi hakkab teostama AS Tref, kes võitis vastava riigihanke 4 681 379 kroonise pakkumusega. Kogu Küüni tänav on projekteeritud aktiivselt kasutatavaks jalakäijate tsooniks, kus tänav ehitatakse ühes tasapinnas, st ära kaotatakse äärekividest tingitud järsud üleminekud. Jalgratta- ja kõnniteid eraldi ei projekteerita.

Tänavakattes kasutatakse sarnaselt Rüütli tänavale värvilisi kinkertelliseid. Ajalooliste hoonete fassaadijoonte markeerimiseks kasutatakse puitu. Lõigatud ja pealt karestatud graniitkiviga markeeritakse ajalooline hoonefront enne aastat 1944, punaka tellisega markeeritakse hoonefront enne aastat 1775 ja ajalooline tänavaosa markeeritakse tumepruuni tellisega.
Hoonete ehitusjoont hakkab markeerima sügavimmutatud puitpruss. Kõige vanemad ehitusjooned ehk linnamüür ja piinatorn markeeritakse lõhestatud maakividega, mis eraldatakse tänavakivist metallist kivipiirde abil. Tänavale paigaldatakse pingid, prügikastid, jalgrattahoidjad ning tänavakatte sisse paigaldatakse malmvalu plaadid infoga ajalooliste ehitiste kohta. Tööde käigus ehitatakse välja ka tänavavalgustus. Esimese etapi planeeritav lõpp on oktoobris ning kogu rekonstrueerimisprojekti lõpp 2010. aasta lõpp.

Küüni tänava rekonstrueerimine toimub OÜ Tinter-Projekt koostatud tööprojekti põhjal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles