Erki Nool avas Elva jooksusarja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool finišeerinutele suppi jagamas.
Erki Nool finišeerinutele suppi jagamas. Foto: Raul Simson

Möödunud pühapäeval kuulutas olümpiavõitja Erki Nool avatuks kuni novembrini kestva Elva jooksusarja, mille kaugemaks sihiks on korraldajate sõnul kujundada rohelisest väikelinnast jooksumeka.


Lõõmava päikese kiuste võttis esimesest etapist osa sadakond spordihuvilist üle kogu Eesti, mudilastest kuni pensionärideni.

3 kilomeetrise, kümnekonna tõsisema tõusuga põhidistantsi võitis Margus Pirksaar ajaga 11.15,8. Naiste arvestuses tuli esimeseks Karmen Alnek ajaga 15.21,7.

Erki Nool ütles avamisel, et loodetavasti aitab jooksusari taaselustada Elva spordivõistluste traditsiooni ning viia linna tagasi üle-Eestilisele jooksukaardile.
Ühtlasi meenutas Nool, et Eesti murdmaajooksu meistrivõistlusi peeti varem paar kümnendit järjest just Elvas.

Sarja korraldaja Priit Simsoni sõnul on Elvas Eesti parimad looduslikud tingimused rahvaspordi harrastamiseks. «Üheks kaugemaks eesmärgiks ongi muuta Elva Eesti jooksupealinnaks,» ütles Simson.

«Jooksusari on ennekõike rahvaspordiüritus kogu perele, kuid kuuldavasti kavatsevad järgmistel etappidel osaleda ka Eesti koondislased, nii et kõigil on võimalik end nende kõrval proovile panna.»

Jooksusarja teine etapp, Elva järvedejooks, toimub 16. augustil. Septembris leiab aset Elva rannajooks, oktoobris Vapramäe jooks ning novembris taastab jooksusari ajaloolise Elva tänavajooksu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles