Ravitseja loodab tagasi kassiks kehastuda

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esoteerika ja ravitseja Regina Ilves võtab kliente vastu koos kassidega väikeses viiruki- ja kassilõhnalises toas Karlovas. Regina käes olevad Tarot kaardid vastavad küsimustele, millele ihu- ja hingehädadega inimesed vastust otsima tulevad. Vastus on õige, kui osatakse küsida õigeid asju.
Esoteerika ja ravitseja Regina Ilves võtab kliente vastu koos kassidega väikeses viiruki- ja kassilõhnalises toas Karlovas. Regina käes olevad Tarot kaardid vastavad küsimustele, millele ihu- ja hingehädadega inimesed vastust otsima tulevad. Vastus on õige, kui osatakse küsida õigeid asju. Foto: Andres Ehrenpreis

Väikse kollase puumaja hoovis tiirutavad kassid, nad piiluvad ka autorataste vahelt, trepikojast ja korteriakendest. Majas sees on lõhnast tunda, et kõigel siin on üheksa elu.


Ühtäkki avaneb pimedusest uks ja viirukilõhnalisse valgusvihku astub kassikõnnil süsimustade juustega ravitseja-ennustaja Regina Ilves.

Väikese köögiakna all päikese käes lösutab kassipuu otsas hallikasbeež miisu, kellel Regina sõnul on ravivõimed. «Kui mul tuleb mõni sportlane siia, siis see kass leiab otsekohe üles tema haige koha ning ronib seda kohta soojendama.» Kassid on ravitseja kinnitusel väga esoteerilised ja teevad koos perenaisega tööd.

Karlova korterike, milles Regina Ilves kliente vastu võtab, on tihedalt täis kujukesi, pilte ja küünlajalgu, mis on igaüks ise kultuuriruumist ja religioonist. Igast religioonist on Regina võtnud omad elemendid.

Tema sõnul on hing inimese raamatupidaja ega kuulu ühessegi usundisse. «Hing teeb kokkuvõtteid eelmistest saldodest järgmiste saldodeni välja: hingel on olemas oma põhikonto, analüütiline konto, aktiva ja passiva.» 

Raamatupidajate dünastia


Hinge sidumine raamatupidamisega ei olegi Regina puhul juhuslik. Naine on mitmendat põlve raamatupidaja ning panganduses leibagi teeninud.

Oma panganduskogemusi kasutab ta esoteerikuna praegugi. «Ma võin kinnisilmi öelda, kus ärimehel on tema tegevuses aps.»

Praeguste majandusraskuste ajal leidub ikka neid, kes tulevad küsima nõu näiteks kinnisvaratehingute kohta. Küsimusi, mis Regina klaasist ennustuslauale jõuavad, liigitab ta ise kolmeks: suhted, raha ja edu.

Suhted ja armastus on muidugi küsimustest esikohal, sest need on Regina sõnul praeguse aja inimestele defitsiit. «Armastus ja raha käsikäes ei käi, aga nad on sageli paralleelsed, sest meie dimensioonis on raha nagu vundament majakal – ta peab olema olemas, et inimene saaks areneda.»

Inimesed tulevad ennustaja juurde otsima õnne valemit. Regina sõnul otsivad nad tegelikult hoopis armastust, sest õnn on rahu ja rahu põhikomponendiks on ikkagi armastus.

Lisaks raamatupidaja ametile on Regina omandanud meediku kutse. Tartus kasvanuna asus ta pärast 10-klassilise venekeelse keskkooli lõpetamist Tartu meditsiinikooli. Kuigi Regina sõnul oli ta toona väga noor ega tahtnud tegelikult õeks õppida, vaid noorele neiule omaselt hoopis tantsijaks või näitlejaks saada.

Siiski leiab ta, et meditsiinikoolis õpitu on teda palju aidanud ka praegust tööd tehes. «Ilma selleta ei oskaks ma alati nii täpselt määrata inimese haigust sümptomite järgi.» Pangandusest ning meditsiinitööst on Ilves praeguseks loobunud, sest ravitsemine on tema elus kesksel kohal.

Regina lisas, et kliendi haigust ei määra ta üksnes tema väljanägemise järgi, vaid süveneb asjasse. «Pendel ja kaardid on mulle lihtsalt abivahendid haiguse paremaks määramiseks.» Lisaks kasutab Regina anatoomilisi skeeme, mis tema sõnul meditsiinis kasutatavatest väga palju ei erinegi.

Anne märgata


Vanarahvas nimetab šamaaniks vahetalitajat vaimude ja inimeste vahel. Rahvasuus tuntakse šamaani või ravitsejat inimesena, kel on erakordne võime asju märgata, nendevahelisi seoseid leida ning seeläbi aidata ennast ja teisi.

Regina sõnul peab iga esoteerik oskama lugeda märke enda ümber. «Tuleb osata märgata, kuidas päev algas, miks asjad juhtuvad nii, nagu nad juhtuvad.» Kui ennustaja oskab märke lugeda, oskab ta ka neid tõlgendada.

Keskendudes näeb ta inimese energeetilist liikumist kehas. Iga haiguse puhul saab inimene end ka ise aidata, uskudes oma mõtte jõusse. Kui inimene jääb uskuma sellesse, mida sensitiiv talle räägib,  võib ta seeläbi end ise aidata, märkis Regina.

«Selgeltnägemise võimeid mul mingil määral on, aga tegelikult töötan ma mõtte jõuga,» sedastas Regina. Tal oli juba lapsena võime kontsentreerida oma mõtteid ning tugevalt keskenduda millelegi, mida ta väga soovis.

Nii näiteks kasutas ta keskendumist koolitundides, kui ei tahtnud, et õpetaja teda vastama kutsuks. «Hinded olid päris head,» muigas naine.

Põlvas sündinud Regina on terve oma elu elanud Tartus. Lapsena leidis ta, et talle meeldiks pigem elada koos vanaema ja vanaisaga kui ema-isaga. Vanaisa ehitatud majas Tulbi tänavas õppis Regina eelkõige loodusest lugu pidama. «See, kuidas vanaisa suhtus loodusesse, oli imeline.»

Kõige hullemaks peab ravitseja endast väiksematele olenditele liiga tegemist.

Pillimäng ja laul


Vanaisa oli muusik, tema lemmikinstrumendiks oli suupill. Pillimängust on nakatunud ka Regina. Õhtumuusikakoolis on ta õppinud laulu erialal, pillimängu oskus on tema sõnul aga spontaanne. Ta valdab vabalt kitarri- ja klaverimängu. «Suupilli muidugi ka,» lisas ta.

Seda, miks Regina nii väga kasse armastab, ei oska ta täpselt öelda, kuid oma eelmisi elusid vaadeldes on ta jõudnud järeldusele, et kunagi on ta kindlasti kass olnud. «Reinkarnatsiooni seadus kõlab nii, et inimhing alustab oma teekonda kõige väiksemast olendist ning järk-järgult jõuab inimeseni välja.»

Sealt edasi saab ravitseja sõnul areneda vaimolendiks, näiteks ingliks.
Järgmise põlvkonna lapsed, näiteks indigo- ja kristall-lapsed, on Regina sõnul samm edasi vaimolendiks kehastumise poole.

CV
• Sündinud Põlvas, kuid kasvanud vanavanemate juures Tartus.
• Oma selgeltnägijavõimed avastas viieaastasena silmahaigust põdedes.
• Enda täpset vanust ei avalda, kuid ütleb, et esoteerikustaaži on tal üle 40 aasta.
• On õppinud Tartu meditsiinikoolis ja töötanud panganduses. Oma suguvõsas mitmendat põlve raamatupidaja.
• Ennustamise ja ravitsemise kõrvalt peab siiski ka muud töökohta. Päevas otsib temalt abi keskmiselt viis inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles