Maanteemuuseumi lavastuses kohtuvad ida ja lääs

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Augustikuu teemaja»
«Augustikuu teemaja» Foto: Sille Annuk

Tartu–Võru vana maantee veeres Varbusel näitab Eesti Maanteemuuseum oma püsiväljapanekut viiendat suve. Mullu leidis seni oma suvelavastusi enamasti Põhja-Eestis teinud Roman Baskin, et hoov maakivist ja punastest tellisest hoonete vahel sobib hästi teatritegemiseks.


Avaras hoovis etendamiseks ei ole varem midagi lavastatud. Nüüd saavad vanas hobupostijaamas kokku ida ja lääs.



John Patrick on kirjutanud komöödia «Augustikuu teemaja», milles elutarka külameest Sakinit mängib Marko Matvere (pildil vasakult teine). Pärast Teist maailmasõda viivad Jaapani mägikülla läänelikku elulaadi kapten Fisby (Margus Groznõi Rakvere teatrist, paremal), kolonel Purdy (Raivo Adlas Vanemuisest) ning kapten McLean, kelle rollis on Meremäe vallavanem Peeter Sibul.



30 tegelasega loos mängivadki külarahvast enamasti harrastusnäitlejad Räpinast, Tabiverest, Elvast, eeskätt aga tartlased Vilde teatrist, sealhulgas pedagoogid Ave Tõnissaar (pildil käruga) ja Gaisa Urm (autos).



Eile ei olnud kostüümid veel lõplikult valmis. Täiesti uus, Saksamaalt üleeile saabunud tribüün istmeridadega alles kerkis. Kuidas see kõik lõpuks välja näeb, saavad huvilised Varbusel vaadata alates 21. juulist ühtekokku 14 etendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles