Tartu Loomeinkubaatorisse siseneb juulis neli loovettevõtet

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsus tahab Kalevi 13 (pildil), 15 ja 17 majades lükata käima loomemajanduse inkubaatori.
Tartu linnavalitsus tahab Kalevi 13 (pildil), 15 ja 17 majades lükata käima loomemajanduse inkubaatori. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kevadel asutatud Tartu Loomemajanduskeskuse loomeinkubaatoris soovib oma tegevust alustada veel neli ettevõtjat. Ühtekokku hakkab seal suve lõpust tegutsema üheksa ettevõtet, teatas Tartu linnavalitsus.


«Need üheksa ettevõtjat mahutame ära oma esimesse korrastatud majja, teistel tuleb ootama jääda, mil ülejäänud kaks hoonet korda saavad,» märkis linna pressitalituse vahendusel sihtasutuse Tartu Loomemajanduskeskus juhatuse liige Raul Oreškin



SA Tartu Loomemajanduskeskus asutati tänavu maikuus ning sai enda kasutusse kolm Kalevi tänaval asuvat muinsuskaitsealust hoonet. Oreškini sõnul lõpeb keskuses käimasolev ettevalmistusperiood augusti teises pooles, mil avatakse pidulikult loomemajanduskeskuse esimene maja Kalevi 13.



Keskuses tegutsevad ettevõtjad valiti välja konkursi korras. Eelinkubatsiooniteenuse koolitusel osales 11 tulevast ettevõtjat, kellele jagati teadmisi äriplaani koostamisest ja äriühingu moodustamisest.



Koolitusel osalejad said ülevaate äri strateegilisest juhtimisest, tootearendusest ja innovaatilise toote turuletoomisest, turundusest, raamatupidamisest, maksundusest jm. Alustavatele ettevõtetele vajaliku koolituspaketi koostas Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ettevõtluskodu.



Loomeinkubaatorisse sisenemiseks esitas taotluse neli koolituse läbinud tulevast loovettevõtjat, kes hindamiskomisjoni otsusel ka kvalifitseeriti. Tulevaste loovettevõtjate seas on nii kunstiloojaid kui -vahendajaid ning moe- ja graafilise disainiga tegelejaid. Loomeinkubaatorisse sisenevad ettevõtted avavad oma uksed augustis ja septembris.



Keskus hakkab katusorganisatsioonina koordineerima loomemajandust Tartus, jagama teavet ning korraldama erialast täiendust pakkuvaid koolitusi ja mentorprogrammi. Samuti pakutakse loovettevõtjatele juriidilist ja majandusalast nõustamist ning inkubatsiooniteenust.



Loomeinkubaatoris saavad alustavad ettevõtted tegutseda kuni neli aastat, mil neile pakutakse äririskide maandamiseks tugiteenuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles