Ilves võttis Otsaltilt ordeni ära

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Otsalt Lõuna prefektina oma kabinetis.
Aivar Otsalt Lõuna prefektina oma kabinetis. Foto: Margus Ansu

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas eile Kadriorus alla otsusele võtta ära Kotkaristi IV klassi teenetemärk eksprefekt Aivar Otsaltilt. 


Teenetemärkide seaduse järgi võib president otsustada isikult teenetemärk ära võtta, kui on jõustunud kohtuotsus, millega isik on süüdi mõistetud tahtliku kuriteo toimepanemises.

Tartu maakohus mõistis kolmapäeval kokkuleppemenetluse korras süüdi endise Ida prefektuuri politseiprefekti Aivar Otsalti ning määras talle karistuseks kaks aastat ja kümme kuud tingimisi vangistust katseajaga kolm aastat.

Tartu maakohus tunnistas Otsalti (45) kokkuleppemenetluses süüdi omastamises.

Ta tunnistati süüdi ka loodusliku loomastiku kahjustamisele kaasaaitamises.

Otsalt tunnistati süüdi ka tulirelva ja helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning lõhkeseadeldise olulise osa ja tsiviilkäibes keelatud tulirelva olulise osa ebaseaduslikus käitlemises.

Tund pärast tänase kohtuotsuse väljakuulutamist saatis endine politseiprefekt Aivar Otsalt kaitsja Marko Kairjaki vahendusel meediale seletuskirja, kus palus vabandust toimepandud tegude pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles