Tartu kutsehariduskeskuse lõpuaktusele tehti pommiähvardus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval kell 11 Tartus Vanemuise teatris alanud Tartu kutsehariduskeskuse lõpuaktusele tehti pommiähvardus ning maja evakueeriti. Kell 13.34 lõpetasid eridemineerijad kogu teatrimajas otsingud ning aktused võisid jätkuda. Pommi majast ei leitud.

Esmalt lootsid eridemineerijad Vanemuise teatrimaja lõpuaktuse pidajatele üle anda kella üheks päeval, ent võimaliku pommi otsingud vältasid mõnevõrra kauem. Tartu kutsehariduskeskus sai kella poole 12 paiku pommiähvarduse tõttu katkestatud aktusega edasi minna kell 13.40.

Kella 13.20 paiku olid päästeametnikud jõudnud läbi vaadata teatrisaali ja selle ümbruse ruumid, otsingud jätkusid kontserdimajas, kuid lõppesidloetud minutid hiljem ning ühtegi lõhkeseadeldist ei avastatud.

Ühtlasi on politsei algatanud juhtunu suhtes kriminaalmenetluse ning ähvardaja tabamisel võib teda oodata kopsakas rahatrahv või kuni viieaastane vanglakaristus.

«Helistajaks oli eesti keelt kõnelev meesterahvas,» sõnas Lõuna politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juhataja Remo Perli, kes avaldas lootust, et küllap politsei ähvardaja peagi tabab.

«Tänapäeva tehnika on päris hea. Viimasel ajal pommiähvardusi teinud inimesed on kõik kätte saadud,» märkis Perli.

Eelnev info keskpäeval:

Tartupostimees.ee reporter teatas sündmuskohalt, et Vanemuise teater on politseilindiga ümber piiratud ning sündmuskohal on arvukalt päästeameti- ja politseiautosid ning kiirabi. Teatrimaja juurde on kogunenud vähemalt tuhat pidulikult riietatud ja lilledega aktusele kogunenut, kes on nõutute nägudega ning ootavad sündmuste arengut.

Tartu Kutsehariduskeskuse kinnitusel oli täna plaanis Vanemuises korraldada kaks aktust - kell 11 ja 15. Hillar Karm kutsehariduskeskusest avaldas lootust, et mõlemad aktused õnnestub siiski lähimal ajal läbi viia. Karmi hinnangul võivad pommiähvarduse taga olla mõne lõputunnistuseta jäänud õpilase kättemaks. «Inimesi on igasuguseid,» ohkas Karm.

Vanemuise teatrimaja ümbrus on operatiivteenistuste poolt parasjagu ümber piiratud, sest kell 11.08 saabus teade, et hoones on pomm, kinnitas Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo. Liikluseks suletud on ka Vanemuise tänav.

Kell 11:30 hakkasid päästeametnikud inimesi aktuselt välja juhatama. Selleks ajaks oli aktus jõudnud poole peale ehk keegi veel tunnistusi polnud kätte saanud.

Päästeametnikud panid kell 12:10 info andmiseks tööle Vanemuise infotabloo, mille teatel loodetakse olukord lahendada kella 13-ks. Sel ajal võib ka aktus plaanide kohaselt jätkuda.

Tegemist oli suure aktusega. Kokku saab täna kahe aktuse käigus lõputunnistuse 788 kutsehariduskeskuse lõpetajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles