Tartus esitleti laulupeomarki

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimuuseumis esitleti uut postmarki "XXV laulupidu".
Postimuuseumis esitleti uut postmarki "XXV laulupidu". Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Ülikooli Akadeemilise Naiskoori laul Triin Kochi juhatusel paitas täna õhtul Rüütli tänaval postimuuseumi ees kõndivate inimeste kõrvu ja tuletas meelde, et täpselt 140 aastat tagasi oli see päev, mil Tartus esimene laulupidu peeti.

Sellest laulupeost sündinud traditsiooni auks on nüüdseks välja antud järjekordne uhke laulupeomark.

Täna postimuuseumis esitletud postmark on Eestis juba neljas laulupeoteemaline mark, selle nimi on «XXV laulupidu» ja nominaalväärtus 5 krooni ja 50 senti.

Margi tiraaž on 80 000 ja see on trükitud trükikojas Vaba Maa. Margi on kujundanud kunstnikud Ülle Marks ja Jüri Kass. Üks selle väikese teose suur mõte näib olevat, et laulupeo teevad nii lauljad kui kuulajad koos ning hoolimata sellest, kas pea kohal on heledamad või tumedamad pilved.

Täna avati postimuuseumis ka Helve Schasmini kureeritud näitus «Laulupidu postmargil», mis on laulupidude peegeldus filateelias ja hõlmab aega 1928. aastast tänaseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles