Sõpruslinnade esindajad saabuvad Tartusse laulupeole

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millised on Tartu sõpruslinnad ning kui kaugel nad asuvad, saab teada näiteks Raekoja platsi purskkaevu küljelt, kuhu on asetatud kõigi sõpruslinnade kaugust ja suunda näitavad vasktahvlid.
Millised on Tartu sõpruslinnad ning kui kaugel nad asuvad, saab teada näiteks Raekoja platsi purskkaevu küljelt, kuhu on asetatud kõigi sõpruslinnade kaugust ja suunda näitavad vasktahvlid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Emajõelinn võtab täna vastu oma sõprus- ja partnerlinnade esindajaid, kes tulevad osa saama laupäeval peetavast Tartu laulupeost.


Kaheteistkümnest sõprus- ja partnerlinnast saabunud külalised kuulavad täna õhtul Maarja kirikus Tartu laulupeo eelkontserti ning osalevad laulupeomuuseumis Tartu linnapea vastuvõtul, märkis linnavalitsus meediakanalitele saadetud teates.



Laulupidu külastavate Tartu sõprus- ja partnerlinnade esindajate hulgas on ka mitmeid kultuurijuhte, kes tulevad Tartusse vaatama, kuidas sellist traditsioonidega suurüritust korraldatakse. Näiteks soovivad Pihkva, Siena ja Zutpheni linna esindajad siin olles täpsemalt arutada linnadevahelist koostööd nii kultuurielu korraldamise vallas kui ka teistel teemadel laiemalt.



«Selle üle on ainult hea meel, kui saame oma kogemuste ja teadmistega sõpradele abiks olla,» leidis Tartu meer Urmas Kruuse.



Homme tutvuvad väliskülalised Tartu linnaga ja elavad kaasa laulupeorongkäigule. Laupäeva õhtul minnakse kuulama-vaatama Tartu laulupidu, kus osaleb ligi 8000 lauljat, tantsijat ja pillimängijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles