Tartu-Stockholmi lennud algavad 24. augustil

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam Ülenurmel.
Tartu lennujaam Ülenurmel. Foto: Priit Mürk.

Estonian Air alustab Tartu-Stockholmi lende 24. augustil neljal päeval nädalas, piletimüük uuele liinile algab hiljemalt ülehomme. Tartu-Stockholmi piletihinnad algavad 1081 kroonist ja Stockholmi-Tartu hinnad 1140 kroonist.


Estonian Airi kommertsala asepresidendi kohusetäitja Rauno Parrase sõnul on Tartu-Stockholmi lennupiletite hinnad samas suurusjärgus Tallinna-Stockholmi hindadega.

Parras lisas, et uuel liinil pakutakse pileti hinna sees ka tasuta võileibu ja karastusjooke. «Teeme koostööd SASiga ja sestap saab Tartu-Stockholmi pileteid kindlasti edaspidi osta mitte ainult Estonian Airi, vaid ka SASi koduleheküljelt,» lausus ta.

Poolteist tundi

Esmaspäeviti ja reedeti väljub 33-kohaline Saab 340 Stockholmist kell 17.05 ja jõuab ajavahe tõttu Tartusse 19.35. Samade päevade õhtul kell 20 väljub lennuk omakorda Tartust ja maandub 20.35 Stockholmis.

Neljapäeviti ja pühapäeviti on väljumine Stockholmist kell 11.35 ja saabumine kell 14.05, Tartust stardib lennuk kell 14.25 ja saabub Stockholmi kell 15. Lend kestab niisiis poolteist tundi või viis minutit kauem.

Parrase sõnul on augusti lõpp ja september head reisimise kuud ja sestap ka otsus alustada just siis. «Eesti ja Rootsi vahel on piisavalt palju erinevaid suhteid alustades majanduslikest ja lõpetades kultuurilistega,» lausus ta. «Stockholm on üks lähiregiooni sõlmlennujaamadest, kust saab lennata nii Skandinaavia sisestel kui ka teistel Euroopa suundadel.»

Parrase sõnul pakub esmaspäevane ja reedene lend väga häid Tartusse saamise võimalusi, pühapäevane lend omakorda loob Tartust startinutele häid Stockholmist edasilennu võimalusi.

«Neljapäevane lend on nii saabujate kui lahkujate jaoks ühendatud Stockholmist väga hästi Euroopa erinevate sihtkohtadega,» lisas Parras. Ta ütles, et Stockholmist on võimalik edasi lennata ka paljudesse Rootsi enda linnadesse.

Peamiselt tööreisideks

Parrase sõnul ei saa kunagi olla veendunud, et uus lennuliin end kindlasti ära tasub. «Ükskõik millisest liinist rääkides pole vahet, kui hea on kodutöö, tulemus selgub lõppkokkuvõttes liini käimapaneku järel,» tunnistas Parras. Ta kinnitas, et Estonian Air on valmis teatud aja kannatama uuel liinil kahjumit, kuni kliendid selle omaks võtavad.

Tallinna-Stockholmi liinil on sel aastal reisijate hulk hoolimata majandussurutisest kasvanud.

Estonian Airi hinnangul kasutatakse uut lennuliini peamiselt tööreisideks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles