Rahvarõivapäeval jagatakse tunnustust meistritele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvariidekonkursi eesmärk on tunnustada neid inimesi, kes jäävad tavaliselt tahaplaanile - rahvariiete meisterdajaid.
Rahvariidekonkursi eesmärk on tunnustada neid inimesi, kes jäävad tavaliselt tahaplaanile - rahvariiete meisterdajaid. Foto: Raigo Pajula.

Laupäeval kell 12 saab Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas alguse üle-eestilise konkursi «Töö kiidab tegijat» auhindamine ja ERMi juures tegutsenud rahvarõivakooli kaheaastase kursuse lõputööde moedemonstratsioon.


Mullusel rahvarõivapäeval välja kuulutatud konkursi «Töö kiidab tegijat» eesmärgiks oli ERMi juubeliaastal tunnustada rahvarõivaste valmistajaid, kes igapäevaselt oma tööd tehes kaunistavad kandjaid ja on seni ise varju jäänud. Konkursile oodati rahvarõivaste valmistajate endi töid, aga rahvarõivakandjailgi oli võimalus esitada oma meister, kes talle rõivad valmistas, märkis Eesti Rahva Muuseumi teade.



Konkursile esitasid töid kokku 17 autorit 21 komplektiga ja kaks rühma. Töid hinnanud ERMi asjatundjad, rahvarõivakooli õpetajad, kultuurispetsialistid ja rahvarõivameister hindasid töid kahes kategoorias, s.o üksikkomplekt ja rühma komplektid ühelt autorilt.



Konkursi tööde puhul hinnatakse rahvarõivakomplektide terviklikkust, paikkondlikku eripära (eelkõige rühmade puhul), materjalide ja värvide valikut ning töö kvaliteeti.



Konkursi eksperdid olid ERMi teadur-kuraator Reet Piiri ning rahvarõivakooli koordinaator Janne Vaabla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles