Tartu Tähtvere dendropargist võib saada suur vabaajakeskus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tahab iseäranis talviti väga populaarseks saanud Tähtvere spordipargi mastaape kasvatada.
Tartu tahab iseäranis talviti väga populaarseks saanud Tähtvere spordipargi mastaape kasvatada. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsus tahab Tähtvere dendropargist kujundada mastaapse spordi- ja vabaajakeskuse.


Dendropargi rekonstrueerimise käigus on kavandatavateks tegevusteks juba olemasolevatele suusaradadele 10 km ulatuses tugevdatud rajapõhjade rajamine nii, et rajad võimaldaksid suvisel ajal rattasõitu ja talvisel ajal kannaksid ka rajatraktorit, edastas linnavalitsuse pressiteade.



Ühtlasi kavandatakse rajada tugevdatud pinnasega eraldi ala kunstlume tootmiseks ning sinna lähedale ka kelgumägi. Kunstlume tootmiseks vajaliku vee jaoks plaanitakse rajada ka tiik.



Suusarajad ja kelgumägi on ette nähtud valgustada ning nende lähedusse rajatakse puhkekohad tualettide, pinkide, prügiurnide ja rattahoiuraamidega.



Eraldi on plaanis rajada ka ala või rada koertega jalutamiseks ning ühtlasi laiendatakse Jänese matkarada dendroparki 3 km ulatuses ning projekteeritakse sinna  ka kohad pikniku pidamiseks.



Rekonstrueerimise raames on kavas uuendada ka dendropargi kuivendussüsteemi olemasolevate kuivenduskraavide puhastamisega ja vajadusel uute kraavide ning maasiseste torude rajamisega.



Tartu linnavalitsus määras Tähtvere dendropargi rekonstrueerimise projekteerimistingimused, millega on võimalik tutvuda Tartu linna veebilehel ja linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles