Juunilaat algab täna

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Näituste messikeskus saab sellel nädalal maha oma esimese laadaga, mis tööpäevadel jääb siseruumidesse ja nädalavahetusel kolib vabasse õhku.



Juunilaadal on suur rõhk igasugustel taimedel, mis enne jaani peenrakorrastajatele või surnuaiapühadeks hauakorrastajatele ära kuluvad. Esindatud on kõik Tartu ja lähiümbruse aiandid.

Kindlasti leiab kurki, tomatit ja lihatooteid, juba eile olid kohal värskel hapendatud kurgid Peipsi äärest.

Projektijuht Margus Kikkul peab juunilaada üheks suurimaks trumbiks seda, et ligi pääseb ka autoga ning kohapeal on parkimine tasuta.

Palju on sellist rahvast, keda messikeskuse tavalistel üritustel ei näe. «Messid on meil talutootjale ja käsitöölisele suhteliselt kallid. Laat ongi vastukaaluks sellele, siin on ka osalemishinnad odavad,» rääkis Kikkul.

Lisaks Eesti oma kauplejatele on hulganisti laadalisi oodata ka lõuna poolt – Kikkuli sõnul on lätlased üllatavalt aktiivsed ning kõnesid sooviga osaleda tuleb neilt iga päev.

Osalejate lõplik nimekiri ei ole lukus ning kinni seda ei pandagi – kui kelleski tärkab soov oma kaup letti laduda alles laupäeva hommikul, siis ruumi peaks jaguma ja koht väliplatsil kindlasti leitakse.

Spetsiaalset laadaprogrammi ei korraldata ning seetõttu pole vaja ka piletiraha välja käia. «Eks kogu see müüjate kompott ise ongi laada kultuuriprogramm,» arvas Kikkul.

Juunilaat
• Tartu Näituste messi-keskuses 3.–7. juunini,
K–R 10–20 ja L, P 10–18

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles