Tartu on nõus raudteejaama valmimist toetama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline Tartu raudteejaam.
Ajalooline Tartu raudteejaam. Foto: Risto Mets

Umbes aasta tagasi seiskunud ärimees Rein Kilgile kuuluva Tartu raudteejaama remont võib hea õnne korral siiski jätkuda. Tartu linnavalitsus kinnitas ja saatis täna volikogule otsustada eelnõu, millega soovitakse kokku ühe miljoni krooniga toetada Tartu raudteejaama ootesaali ning ajaloolise vaksalihoone kiiret valmimist.


«Kuna linn on huvitatud ajaloolise vaksalihoone ooteruumide valmimisest ning võimalikult kiiresti linna kodanikele ja külastajatele mõistlike ootetingimuste loomisest, siis otsustasime vaksali väljaehitamist ka toetada,» selgitas linnapea Urmas Kruuse rae pressitalituse vahendusel.



«Ootesaali ehitamist toetaksime 500 000 krooniga juhul, kui see valmib selle aasta 31. detsembriks ning ülejäänud pool miljonit krooni makstaks välja pärast ajaloolise vaksalihoone valmimist ja sellele kasutusloa väljastamist hiljemalt kolme aasta jooksul.»



Tartu linn maksab vastavalt volikogu poolt kehtestatud korrale tavapäraselt restaureerimistoetusi miljööväärtuslike hoonete korrastajatele, kuid antud juhul on korrastatav objekt mahukam ja tööd ulatuslikumad. Seetõttu oleks avalikest huvidest lähtuvalt tegemist erandkorras antava ühekordse toetusega.



Mullu septembris väljastas linnavalitsus ehitusloa olemasoleva ajaloolise vaksalihoone rekonstrueerimiseks ning sellele kaasaegse laienduse rajamiseks, kuhu on ette nähtud ka ootesaal ja piletimüügi kassad. Ehitise uus ja vana osa saavad ühendatud maa-aluse tunneli kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles