Regiöö algas keset päeva

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinatsuraq
Liinatsuraq Foto: Sille Annuk

Arhailise loomingu festival Regiöö sai alguse päikeselisel Antoniuse õuepäeval ning sobis keskaegse hõnguga kunsti, käsitöö ja toidukaupade vaatamise, maitsmise ja ostmise juurde nagu valatult.


Otsa tegi lahti seitsmemeheline laulukoor Liinatsuraq (pildil). Esimene lugulaul Urmas Kalla eestütlemisel kandis kuulajad Regiöö festivali põhiteemasse – müütilise Tähemõrsja maailma. Meesterivi taga lavakatuse varjus ootasid järge Värska muusikakooli Trallikud. Ja kui nad lõõtsa sirgeks tõmbasid ja näppudel nobedasti liikuda lasksid, tärkas kuulajates tantsulust. Juba esimese krakovjaki aegu läks hoovi puidust põrandale esimene paar.



Õhtu hakuni esinesidki noored muusikud. Kuulsad Vägilased ja Oort tulid kuulajate ette õhtul viimastena. Pühapäeva esimestel tundidel jätkus Regiöö kava Toomeoru serval Veski villas improvisatsiooniliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles