Juumi pidas piknikut

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissejuhatuseks tegi Chaneldior (pildil) piknikulistele per­for­mantsi, milles ta kasutas peegelpindadega altarit ja Emajõge.
Sissejuhatuseks tegi Chaneldior (pildil) piknikulistele per­for­mantsi, milles ta kasutas peegelpindadega altarit ja Emajõge. Foto: Priit Mürk

Festival Juumi algas pärmivabriku kõrval Emajõe ääres piknikuga, millele oli liidetud eeskava. Kõigepealt mängis puhkpilliorkester Tartu.

Thbilisist pärit poeet ja multimeediakunstnik Zurab Rtveliashvili esitas kaks luuletust. Kuulajad võtsid need vastu aplausi ja lõbusa koera Mustiku haukumisega (kui poeet imiteeris hundi ulgumist). Seejärel läks piknikualal lahti munagolf.



Festivali Juumi avaõhtul avati pärmivabrikus Ferrodrumi galeriis Eesti Kunstiakadeemia interdistsiplinaarsete kunstide osakonna näitus «Tartu Trash». Sissejuhatuseks tegi Chaneldior (pildil) piknikulistele per­for­mantsi, milles ta kasutas peegelpindadega altarit ja Emajõge.



Pikema kõnega monumentide kohtlemisest esines Erkki Luuk ja plastpudelile mängis kitarri Taavi Novek. Juumi avamine tipnes pärmivabriku kahes saalis muusikaga.



Tartu Kultuuritehase festivali Juumi päevad on kuni 7. juunini täis kunstilist, õpetlikku ja meelelahutuslikku tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles