Ahhaa kostitab nukufilmisõpru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduse populariseerimisega tegeleb ka Ahhaa-keskus. Pildil keskuse uue hoone eskiis.
Teaduse populariseerimisega tegeleb ka Ahhaa-keskus. Pildil keskuse uue hoone eskiis. Foto: .

Teaduskeskus Ahhaa ootab pühapäeva hommikul nukufilmisõpru Lõunakeskusse oma ruumidesse, et minna sealt koos põnnikino esimesele seansile.




Väikses Ahhaa 4D-kinos saab vaadata osaühingus Nukufilm koostöös Moskva filmi- ja fototehnika uurimisinstituudiga NIKFI valminud maailma esimest stereo nukufilmi «Miriami piknik», mida Ahhaa rahvas eriefektidega täiendas.



«See on tore, sõbralik Eestis tehtud nukufilm, mis teeb meele lahedaks nii lastel kui suurtel,» tutvustas teaduskeskuse Ahhaa juhataja Tiiu Sild elamuskino uut filmi.



Platvorm selle filmi ajal küll ei liigu, aga mõned muud 4D-kinos peidus olevad üllatused, näiteks tuul ja valgus, on ära kasutatud. Südame alt läbi käivaid jonkse tekitav liikuv platvorm on mängust väljas proosalisel põhjusel: kinno oodatakse ka kõige väiksemaid, keda aga ei saa turvavööga tooli külge kindlalt kinnitada.



«Miriami piknik» hakkab Lõunakeskuses tegutseva Ahhaa elamuskinos jooksma pühapäeva hommikuti. Kuigi film ise kestab vaid mõne minuti, tuleb aega varuda umbes tund: esmalt meisterdatakse koos Ahhaa ruumides valmis filmivaatamiseks vajalik varustus ja siis liigub õhupallidega rõõmus seltskond rongkäigus kinno.



Esimene seanss algab kell 10. Kui ema või isa võtab mudilase sülle, maksab pilet 60 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles