Briti tartlaste rokibänd põikab korraks koju

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli DND plaadi «Flow» kujunduses on olulisel kohal kaardid, mida hoiavad käes kitarrist Erjo Selliov (vasakult), vokalist ja kitarrist Andreas Sepp, bassimees Rainer Sirel ning trummimees Gavin Ransley.
Ansambli DND plaadi «Flow» kujunduses on olulisel kohal kaardid, mida hoiavad käes kitarrist Erjo Selliov (vasakult), vokalist ja kitarrist Andreas Sepp, bassimees Rainer Sirel ning trummimees Gavin Ransley. Foto: DND

Aastal 2000 Inglismaale rokkima sõitnud tartlaste bänd on pärast koosseisu uuenemist hakkama saanud plaadiga, mille lugusid saab kuulata kodumaal elavas esituses nädala pärast.





Suurbritannias kanda kinnitanud bändist Big Whisky on praeguseks kokku jäänud kaks meest – basskitarrist Rainer Sirel ehk teise nimega Rob ning vokalist ja esimene kitarrist Andreas Sepp, kelle muusikunimi on Andreas Marian.



Nende kahe ja veel mõne pillimehe koostöös 2004 ilmunud plaadil «Low Budget Rock´n´Roll» oli bändi nimeks märgitud Dead Next Door. Kaks aastat hiljem andis seesama bänd välja lühiplaadi



«Time To Fight». Mullune täispikk «Flow» on aga – kui täpne olla – ansambli DND looming.



Trummar lahkus


Kuigi plaadid näivad ilmuvat justkui õlitatult, on bändi tee olnud kohati krobeline. See kajastub nimemuutuses ja ka muusikute vahetumises.



Dead Next Doori aegne trummar Gavin Ransley lahkus bändist eelmisel aastal. «Tal sai  Inglismaast siiber ja ta tahtis mujal uut elu alustada,» ütles Rob. «Ta üüris oma maja välja ja läks teadmata ajaks Austraaliasse. Oleme kõik sõbrad edasi ja suhtleme ikka aeg-ajalt.»



Austraalias võeti hästi vastu nii bändist lahkunud löökriistamängija kui ka DND plaat «Flow». «Olen lugenud päris palju arvustusi ja kõik on seni ülistavad ja positiivsed olnud,» ütles Rob.



DND peamise laululooja, vokalisti ja kitarristi Andreas Sepa selgituse kohaselt on «Flow» tagasivaade bändi tegevusajale. «Valisime paarikümne lindistatud loo hulgast välja 14,» märkis ta. «Vanemad on viis-kuus aastat tagasi kirjutatud, viimane aga sündis veel stuudioseinte vahel.»



Uue trummimehe otsimine ei läinud just kiiresti. Tänavu 30. aprillil andis bänd Londonis uues koosseisus esimese kontserdi pärast kümnekuulist vaheaega. Uue hoo andis DND-le Los Angelesest pärit trummar Chris Bafiera.



«Chrisi tulek on uued tuuled puhuma pannud,» märkis Andreas Sepp. «Taas on rohkelt motivatsiooni, kirjutame hulgi uut plaadimaterjali, ei tahaks pikka pausi järgmise plaadini jätta.»



Järgmisel nädalal


Viimati detsembris 2006 Eestis esinenud bänd astub kodumaal kuulajate ette järgmisel nädalal, et tutvustada nii uut plaati kui ka ameeriklasest trummimeest. Kontserte aitab korraldada Tiit Laur, kelle määratlusel on DND muusika briti kitarriroki hõnguga indie.


Ja kuigi ka kitarrist Eddie Darko nimi võib uue trummari kõrval tunduda uudne, on ta siiski bändis juba viis aastat. Tema kodanikunimi on Erjo Selliov ja pärit on ta samuti Emajõelinnast. Ent Big Whisky algkoosseisus ta ei mänginud, vaid Tartu bändis Lloyd.



DND astub kuulajate ette 28. mail Pärnu Mai keskuse rokiklubis (Papiniidu 50), 29. mail Tallinna klubis Tapper (Pärnu mnt 158g) ja 30. mail Tartu klubis Rock´n´Roll Heaven (Tiigi 76a).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles