Laulupeoliste nimekiri tõi rõõmu

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laululava.
Laululava. Foto: SCANPIX

Juuli alguses Tallinnas peetavale üldlaulupeole pääseb Tartust 46 ja Tartumaalt 18 täiskasvanute koori, kellele ametlik jah on juba edastatud. Suurele peole saavate lastekooride nimekiri selgub tulevaks esmaspäevaks.





«Kõik meie segakoorid, kõik naiskoorid ja kõik meeskoorid pääsesid peole,» kinnitas Tartu  täiskasvanute kooride rõõmu üldlaulu- ja tantsupeo Tartu linna kuraator Liidia Konsa. Ühtekokku läheb Tartust laulupeole 25 segakoori, 15 naiskoori ja 6 meeskoori.

Esialgseil andmeil on neis koorides kokku 1890 lauljat. Esi­algsete andmete järgi on Tartust suurele peole sõitmas ka kaks suurimat koori: 108-liikmeline Tartu rahvaülikooli segakoor ja 90-liikmeline Treffneri gümnaasiumi segakoor.

Kooriliikmete nimekirjade täpsustamine on aga selle nädala pakiline töö, sest kadunud hingede ja mitme kollekiivi nimekirjas laulupeole pääsenute arvelt vabanevad kohad võivad laulupeole aidata veel mõnegi lastekoori, kes on pandud nii-öelda ootelehele.

Tartu puhul on teada, et laulupeole pääseb kindlasti 7 poistekoori, 8 lastekoori ja 8 mudilaskoori, kuid laulupeo korraldajate sõnul on veel ennatlik avaldada peole saanud lastekooride nimekirja, sest see võib pikeneda.

Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Aet Maatee ütles, et nii nagu lastekollektiivide puhul, ei saa veel avaldada ka laulupeole pääsevate pasunakooride lõppnimekirja, sest viimased ühisproovid alles olid.

Tartu kohta teab Konsa küll, et kõik kolm peole ihanud puhkpilliorkestrit sinna ka lähevad, sest olid piisavalt head.

Maatee märkis täpsustuseks, et ka mõned segakoorid on praegu veel ootelehel ja seepärast ei olegi laulu- ja tantsupeo sihtasutuse kodulehele üles pandud peole pääsenud segakooride nimekirja, kuigi mees- ja naiskooride nimekirjad on kõigile vaadata.

Ka Tartumaa kuraator Astrid Hallik ütles, et läks hästi, mis väljendub selles, et kõik ette laulmas käinud täiskasvanute koorid tunnistati peokõlblikuks. Kõrvale jäi ainult üks koor, kes pärast laulude loosimist loobus. Võibolla seepärast, et liisuga võetud laulud ei tundunud jõukohased.

Tartumaalt läheb Tallinna peole kümme segakoori, viis naiskoori ja kolm meeskoori, esialgsete nimekirjade järgi 550 lauljaga.

Jah on öeldud ka kahele poistekoorile, kolmele lastekoorile ja kolmele mudilaskoorile.
Jõgevamaalt on minemas üheksa segakoori, kolm naiskoori ja kaks meeskoori kokku ligemale 400 lauljaga.

Ehkki lõplikud peoliste nimekirjad lähevad lukku alles 25. maiks, on Maatee sõnul juba ammu selge, et jutt kümnest tuhandest peost kõrvale jäävast lauljast on ülepaisutatud, see on aastatagune lugu.

Juba eelproovide alguseks oli mitu tuhat peole ihkajat vähem ja ta oli veendunud, et mitmete kooride liikmeskond on üles antud suuremana, kui tegelikult peole kokku tuleb.

Veel enne suurt üldlaulupidu Tallinnas on 13. juunil Tartu laulupidu, kuhu Liidia Konsa sõnul on oodatud umbes 7000 lauljat ja tantsijat.

Sellele peole pääsevad kõik Tartu koorid, kes üldlaulupeole sobisid.
Ent Tartu peole pääsevad ka teised laulukoorid, kes laulud selgeks õppinud.
Konsa ütles, et päris kõik Tartu peole ikkagi ka ei pääse ja mõnel kooril tuleb headust ettelaulmisel tõestada.

Kaks laulupidu
• Üldlaulu- ja tantsupidu peetakse Tallinnas 2.–5. juulini.
• Tartu laulupidu, mis märgib 140 aasta möödumist esimesest üldlaulupeost, peetakse 13. juunil.
--------------------------------------------------

Naiskoorid
Tartu

Miina Härma gümnaasiumi naiskoor, Descartes´i lütseumi naiskoor, Mart Reiniku gümnaasiumi neidudekoor, neidudekoor Kurekell, Tartu Ülikooli õpetajate seminari naiskoor, Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor, H. Elleri nim muusikakooli naiskoor, Emajõe Laulikud, Cantare, Domina, Tartu Ülikooli Akadeemilise Naiskoori vilistlaskoor, Ave, korp! Indla naiskoor, korp! Filiae Patriae naiskoor, Tartu Postimaja naiskoor Linda
Tartumaa
Elva gümnaasiumi neidudekoor, Puhja naiskoor Läte, Kuuste naiskoor, Lähte naiskoor, Elva naiskoor Kaja
Jõgevamaa
Jõgeva gümnaasiumi neidudekoor, Kamari Haridusseltsi naiskoor, Põltsamaa-Mustvee naiskoor
Meeskoorid
Tartu

Tartu Akadeemiline Meeskoor, korp! Sakala meeskoor, EMLS Tartu meeskoor, Eesti metsatöötajate meeskoor Forestalia, Tartu meeskoor Akadeemiline Emajõgi, meeskoor Gaudeamus
Tartumaa
Elva meeskoor, Elva noorte meeskoor, Haaslava meeskoor
Jõgevamaa
Jõgevamaa noortemeeskoor, Mehis
Segakoorid
Tartu

Miina Härma gümnaasiumi segakoor, Forseliuse gümnaasiumi segakoor, Kivilinna gümnaasiumi segakoor, kommertsgümnaasiumi segakoor, Mart Reiniku gümnaasiumi segakoor, Tamme gümnaasiumi segakoor, Hugo Treffneri gümnaasiumi segakoor,  waldorfgümnaasiumi segakoor, Tartu noortekoor, Tartu Ülikooli kammerkoor, PRIA segakoor Solanum, kammerkoor A. Le Coq, Vanemuise Seltsi segakoor, Kaitseliidu majakoor, Eesti Maaülikooli kammerkoor Camerata Universitatis, Tartu üliõpilaste looduskaitseringi segakoor, Tartu rahvaülikooli segakoor, segakoor HaleBopp Singers, Tartu Pauluse kammerkoor, Tartu väikekoor So-Le-Mi-Jo, segakoor Causa Amoris, laulukoor Tarbatu, Tartu Üliõpilassegakoor, Tarmeko kammerkoor, kammerkoor Plicae Vocalis
Tartumaa
Nõo reaalgümnaasiumi segakoor, Konguta segakoor, Rannu rahvamaja segakoor, Nõo reaalgümnaasiumi vilistlaskoor, kammerkoor Solenne, segakoor Vega, Elva segakoor Ave, Kambja laulukoor Läte, Priiuse seltsimaja segakoor Priius, Ülenurme gümnaasiumi vilistlaste ja õpilaste segakoor
Jõgevamaa
Jõgeva gümnaasiumi segakoor, Põltsamaa ühisgümnaasiumi segakoor, Jõgeva kammerkoor, Palamuse segakoor, EELK Põltsamaa koguduse segakoor, Tabivere valla segakoor, Torma valla segakoor, Torma kammerkoor, Saare valla segakoor Serviti

* Peole pääsevate puhkpilliorkestrite, mudilas-, laste- ja poistekooride nimekirjad selguvad 25. maiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles