Muinsustalgud ületasid ootusi

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova mõis.
Karlova mõis. Foto: Margus Ansu

Laupäeval peeti üle Eesti muinsuskaitsetalguid, millele oli end interneti teel kirja pannud 1800 inimest, kuid korraldajate hinnangul tuli kohale tunduvalt rohkem rahvast.



Tartu linnas käisid talgud kolmes kohas – Karlova mõisas tühjendati kelder mullast ning tassiti õue pööningul olnud aknaraame, Lepiku tänava vanas puitmajas puhastati samuti keldrit ning Raadi kalmistul tehti heakorratöid.



Tartumaal korraldati talgud 13 kohas, kuid kui palju inimesi kohal käis, seda infot Eesti Muinsuskaitse Ümarlaual veel eile ei olnud.



Täpsed arvud lüüakse kokku sellel nädalal, samuti kogutakse kohalikelt korraldajatelt teavet tehtud tööde edukuse ning eesmärkide saavutamise kohta.



Tänavused  muinsuskaitsetalgud korraldati eesmärgiga kutsuda inimesi üle Eesti osalema kultuurimälestiste ja kultuuriväärtuslike paikade korrastustöödel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles