Uues jahi- ja kalapoes saab lanti ujutada

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allikas TPM
Allikas TPM Foto: Graafika A6

Riia tänava politseimaja taga täna avatav Tartu suurim jahi-, kala- ja matkatarvete pood on omataoliste hulgas esimene, kust saab osta elussöödaks kokresid ning müügisaali akvaariumis lante proovida.




Kaupluse omanikfirma Trofee juhatuse esimees, kinnisvaraärimees ja endine Peugeot` keskuse juhataja Alar Sööt loodab enda sõnul süstida uuendusmeelsust ka tulevastesse klientidesse, et nad prooviksid näiteks tavatuid kalapüügivahendeid.



«Meie poodidel on saanud tavaks müüa aastast aastasse samu kaubamärke,» märkis Sööt. «Vabandust, aga see on igav. Sama käib püügivahendite liikide ja püügivõtete kohta. Mul endalgi oli võrdlemisi hilise ajani näiteks ettekujutus, et Eestis pole lendõngega midagi teha.»



Näppupidi kauba ligi


Vastse poe üheks eeliseks konkurentide ees peab Alar Sööt korralikku matkatarvete valikut alates telgilaternaist ning lõpetades kummipaatidega.



Väga tähtis on aga tema arvates see, et peaaegu kõiki kaupu saab klient oma käega katsuda ja uurida, ootamata järjekorras, kuni müüja jõuab talle üht või teist huvipakkuvat letist ulatada.



«Minu kindel põhimõte on, et me ei tohi muutuda mingite kaubamärkide keskseks,» rõhutas Sööt. «Meil on küll müügil ka üldtuntud ja kalleid kaubamärke, aga kõrval tahame hoida samaväärse kvaliteediga, kuid märksa odavamaid tooteid.»



Jahimeeste köitmiseks kavatseb Sööt oma kauplusse tuua näiteks üsna vähe tarvitatavad jahisarved ning väga vähe pruugitavad pidulikud kütiülikonnad.



Püssi õlgasobimise proovimiseks saab kasutada relva külge kinnitatavat lasersihturit.


Trofee on Tartu viies jahi- ja kalatarvete äri. Konkurentsi hakatakse pakkuma Lõunakeskuse Jahipaunale, Võru tänava Trapperile, Baeri tänava Schot­­terile ning Sepa keskuse Jagdhofile. Viimane oli seni Tartu suurim, selle omanikfirma Deerhunter Guns & Ammo avas läinud nädalal Tallinnas Rocca al Mare kaubakeskuses oma kolmanda poe.



Alar Sööt tunnistas, et mitmed tema sõbrad on osutanud Trofee kaupluse avamisest kuuldes meelekohale.



«Aga ma usun, et raskel ajal jätab nii mõnigi jahi- või kalamees ostmata pigem vorsti kui konksu või padruni. Stressirohkel ajal on loodus kahtlemata parim pingemaandaja,» arvas Sööt.



Ta ei soovinud nimetada poe rajamise kulu, kuid avaldas, et kaupa on seal kolme miljoni krooni eest.



Sportlaskmine meelitab


Tartu Jagdhofi kaupluse juhataja Vello Anijalg leidis, et jahi- ja kalakaupade müük pole praegu keerulisem kui mis tahes muude vabaajatarvete turustamine. Jahivallas olevat aga täheldatav sportlaskmise populaarsuse kasv.



«Uue poe puhul on selge, et kiiret tulu pole sealt kindlasti loota ka siis, kui kauplemine normaalselt käima läheb,» arutles Anijalg. «Investeeringu tagasiteenimine tuleb kavandada väga pikale ajale.»



Vello Anijala sõnul on Tartu ja Tallinna turg äririski mõttes erinevad nagu öö ja päev, sest päris suur osa pealinnas poodlevaid jahi- ja kalamehi hinnasiltidele suurt tähelepanu ei pööra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles