Kuulus skeptik kummutab uskumusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massimo Polidoro
Massimo Polidoro Foto: www.skeptik.ee

Kui tunnete, et teil hakkab kaduma jaks paranormaalseid nähtusi uskuvate inimestega kemplemisel, minge laupäeval uut jõudu ammutama Itaalia kuulsa müsteeriumite uurija ja skeptiku Massimo Polidoro tasuta loengule.


Skeptilise vaatenurgaga Polidoro vürtsitab oma ettekandeid põnevate mustkunstitrikkidega, mida ta õppis aasta vältel kuulsa paranormaalsete nähtuste uurija, maailmakuulsa mustkunstniku James Randi käe all, tutvustab teaduskeskus Ahhaa oma laupäevast külalist.



Polidoro lõpetas pärast


James Randi juures õppimist Padua ülikooli psühholoogia erialal ja asutas Itaalia paranormaalsete nähtuste uurimise komitee.



Polidoro on viimase 20 aasta jooksul uurinud kümneid väidetavalt paranormaalseid juhtumeid, külastanud tondilosse ja surnuaedu, kõndinud sütel, püüdnud poltergeiste ja rajanud viljaringe, kirjutab skeptilist ja kriitilist mõtlemist ning teaduse meetodeid populariseeriva MTÜ Eesti Skeptik koduleheküljel Martin Vällik.



Veel on Polidoro uurinud paljusid nn selgeltnägijaid, meediume, ravitsejaid, lauakummutajaid, prohveteid ja muid. Kuigi nende uuringute põhjal pole ükski paranormaalne nähtus ja võime kinnitust leidnud, räägivad need huvitava loo tahtest uskuda ja võimest iseennast petta.



Massimo Polidoro loeng algab laupäeval kell 14 Tartus Dorpati konverentsikeskuse Baeri saalis (Soola 6). Töökeeleks on inglise keel, sissepääs prii. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles