Tartu seab kaunimad kodud pingeritta

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu hinnati Tartu kaunimaks eramuks Piret Metspalu kodu aadressil Kalevi 65.
Mullu hinnati Tartu kaunimaks eramuks Piret Metspalu kodu aadressil Kalevi 65. Foto: Sille Annuk / Postimees

Emajõelinn kutsub tartlasi osalema kauni kodu konkursil, et tunnustada neid, kes oma maja ja aia ilusamaks muutmisega on aidanud parandada ka linna ilmet.


Kuni 26. maini ootab Tartu linnavalitsus konkursile «Kaunis Eesti kodu 2009» teavet linnas asuvate ilusa haljastusega hoonete kohta, edastas linnavalitsuse pressiesindaja.



Kuna kauni kodu all mõistetakse Tartu linna ja kogu Eesti elukeskkonda tervikuna, hinnatakse kinnistuid neljas grupis: eramud, korterelamud, asutused ja ettevõtted ning lasteaiad ja üldhariduskoolid.



Konkursile esitatud kinnistuid hindab üheksaliikmeline komisjon, kuhu lisaks linnavalitsuse töötajatele kuuluvad veel Tartu Majaomanike Ühingu, Eesti Korteriühistute Liidu Tartu büroo, Eesti Maastikuarhitektide Liidu, Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri osakonna ja Räpina aianduskooli esindajad.



Konkursile võivad kinnistuid esitada kõik linnaelanikud, kelle arvates mõne hoone ümbrus väärib esiletoomist. Hindamisele ei kuulu mullusel võistlusel osalenud kinnistud.



Komisjon vaatab kinnistud üle 28. mail. Parimaid autasustab linnapea pidulikul vastuvõtul, mis toimub traditsiooniliselt Tartu linna päeval 29. juunil.



Tartu linnavalitsuse ja MTÜ Eesti Kodukaunistamise Ühenduse korraldatav konkurss leiab aset juba 1997. aastast ning see on osa üleriigilisest konkursist «Kaunis Eesti kodu».



Lisainfot konkursitingimuste kohta leiab linna

veebilehelt

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles