Tartu vutipoiss siirdub Inglismaa tippjalgpalli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksa aastat jalgpalli mänginud Kaspar Paur kutsuti esimese tartlasena Inglismaa tippklubisse.
Üheksa aastat jalgpalli mänginud Kaspar Paur kutsuti esimese tartlasena Inglismaa tippklubisse. Foto: Sille Annuk

FC Tartu Olümpia jalgpalliklubi õuel raksatas üllatuspomm. 14-aastane  Kaspar Paur kutsuti testimisele Inglismaa kõrgliigaklubisse Blackburn Rovers.




See meeskond on hetkel Premier League’is 15. kohal. «Kaks aastat tagasi mängisid nad UEFA Cupil,» iseloomustas sihtkohta Kaspari treener Ahti Paltseri.

Kaspar stardib esmaspäeval Inglismaa poole. Elamis- ja muud kulud kannab Blackburn. «Kui Kaspar läbib katsed edukalt, lähevad talle lahti kohaliku jalgpalliakadeemia uksed,» selgitas Pauri võimalusi FC Tartu Olümpia juhatuse esimees Valvo Semilarski, «siis siirdub ta sinna elama ja õppima.» 

Esimene tartlane


Kaspar Paur on teadaolevalt esimene tartlane, kellele on nii hea pakkumine tehtud. Blackburn Roversi teekond Paurini käis Eesti Jalgpalliliidu kaudu: inglased uurisid liidust, kes võiksid kuuluda Eesti paremate hulka, keda saaks Roversile soovitada.

Pauri tähelend on seda hinnatavam, et ta on küll pika ajalooga, aga väikese jalgpalliklubi kasvandik. «Meil on kolm vanusegruppi – 1995. aastal sündinud, kus Kaspar mängib, 1997 ja 1998 – kõik on Eesti meistrivõistlustel medalitel,» tunnustas Semilarski.

«Vanemate ja ka poiste endi toetus klubile on suur,» rääkis Paltseri. «Oleme kvaliteedile rõhku pannud, mitte suurusele. Võtame järk-järgult.»

Miks just Kaspar väljavalituks osutus? «Tal on alati kõvasti tahtmist,» ütles treener, «teeb korralikult trenni ja peab distsipliinist kinni. See on asi, mis viib edasi.»

Kaspar on nahkkera taga ajanud üheksa aastat. Lisaks Tartu Olümpiale pallib ta ka Eesti U-15 koondises. «Koondises olen põhiründiaja, algkoosseisus,» lausub Paur. Koondise eest on Paur löönud kolm väravat, Olümpia särgis lööduid ei oska keegi kokku lugeda.

Blackburnist tahab Kaspar saada eelkõige kogemusi, et tulevikus välja jõuda kõrgetasemelisse klubisse.

«Tähtis, et poisil on ikkagi tegevus,» iseloomustab Kaspari ema Inga poja jalgpallihuvi. «See on ime,» ütleb ta tippklubisse kutse kohta. Mis saab siis, kui poeg Inglismaale jääb, pole ema sõnul veel mõeldud.

Väikeklubi suur saavutus

«Nii väiksele klubile tähendab selline kutse väga palju,» tunnustas FC Tartu Olümpia juhatuse liige Tarmo Uffert, «eelkõige treenerite väga head tööd. Loomulikult peab selleks ka hea materjal olema ehk väga head poisid, muidu ei juhtu midagi.»

Kaspar Paur


• Sündinud 16.02.1995


• Jalgpalli mänginud 9 aastat


• Klubi FC Tartu Olümpia


• Eesti U-15 koondise ründaja


• Koondise eest löönud 3 väravat


• 11.–15. maini testib teda Inglise kõrgliigaklubi Blackburn Rovers

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles