Uus voldik nagu tark mees taskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tartu linna miljööväärtusega hoonestusalad»
Tartu linnavalitsus
«Tartu linna miljööväärtusega hoonestusalad» Tartu linnavalitsus Foto: Pm

Mai algul paljude tartlaste postkastidesse potsatanud miljööväärtusega hoonestusalade voldiku võiksid inimesed tallele panna ning seda mitte muu reklaami sisse ära kaotada.




Voldikus on hulk vajalikku teavet, sealhulgas ehitamise, remontimise ja restaureerimise põhimõtteid ning linnapoolse restaureerimistoetuse infot ja kontakte. Samuti  kaart, mis näitab kõigi miljööalade asukohta.



Tartus on 13 miljööväärtusega hoonestusala.


Linna kultuuriväärtuste vanemspetsialisti Reesi Soodla sõnul on miljööalade eesmärk hoida ja säilitada ajaloolist hoonestust, arhitektuurseid detaile ja väikevorme, krundistruktuuri ja tänavavõrku.



Need on ajaloolised linnaehituslikud tervikud, mille arhitektuur on ajastule ja piirkonnale omane ning mille hoonestus on valminud peamiselt juba enne Teist maailmasõda.



Postitamise ajaks valiti mai algus just seepärast, et 1. maist jõustub täiendatud ehitusseadus, mis muu hulgas sätestab, et miljööväärtusega hoonestusaladel on akende ja välisuste asendamiseks vaja kohaliku omavalitsuse kirjalikku nõusolekut.


Majale võib ohtlik olla ka ehituslikult läbimõtlematu välispidine soojustamine.


Uuenevat teavet kõikide Eesti miljööalade kohta saab www.miljooala.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles