Luuletaja Aapo Ilves tuleb öösel ja päeval ka

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aapo Ilves
Aapo Ilves Foto: Pm

«Tulen öösel sulle koju/ tõstan tekiserva/ pööran padja pahule ja/ panen sulle kõrva» – nii luuletab Aapo Ilves oma vastses raamatus «Tulen öösel sulle koju». Mida minategelane kõrva paneb, selgub kiiksuga luuletusest leheküljel 102.






Kokku on Ilves kaante vahele pannud 112 lehekülge, mida täidavad aastatel 1996–2009 loodud tekstid. Kuid on ka tema enda tehtud fotosid.



Nii illustratsioonide kui ka luuletuste hulgas on säherdusi, mida nähes-kuuldes Kadrioru saksa gümnaasiumi pedagoogid tegutseksid üsna tõenäoliselt samamoodi nagu Contra ja Veiko Märka puhul nädal tagasi kooli kultuurinädalal: need kaks Tartu NAKi luuletajat (sellesse kuulub ka Eesti Kirjanike Liidu liige Aapo Ilves) eemaldati õpilaste kuuldekaugusest.



Kohatisest ebatsensuurseks peetavate sõnade tekstides kasutamisest hoolimata on Ilvese looming jõudnud raamatu toimetaja Andra Teede jutu järgi laulupidudele, Eurovisioonile, raadiojaamade hititabeleisse, teatrilavadele, raamatuisse ja koolide õppematerjalide hulka.



Lähemal ajal saab Aapo Ilvest ennast kuulata ja näha ka Tartus. Prima Vista festivali aegu esineb ta 8. mail kell 19 laulvate kirjanike kontserdil ning laupäeval kell 14 raamatulaadal. Nii et mitte ainult öösel ei tule ta, vaid päeval ka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles