Possa kantseldab Elistveres oma esimesi lapsukesi

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna tatsasid kõik põrsad juba rõõmsalt kevadpäikese käes ja uurisid teispool tara röhitsevaid kulte.
Täna tatsasid kõik põrsad juba rõõmsalt kevadpäikese käes ja uurisid teispool tara röhitsevaid kulte. Foto: Sille Annuk / Postimees

Läinud laupäeva esimestel tundidel sai Elistvere loomapargi noor, 3-aastane metsseaneiu maha oma esimese pesakonnaga. Kui esmalt arvasid loomapargi töötajad, et noor siga ehk vaid paar kirpu ilmale toob, siis Possal sündis lausa neli poega.


Õige pea tuli neile aga lisa, sest reedel oli maanteelt leitud haavalehena värisev vastsündinud seapõrsas. Pargi talitaja Elo Melk, kes leidlast paar päeva oma kodus turgutas, passis peale, millal Possa oma tittede juurest hetkeks pissile läks ning sokutas siis Riina Ritsikaks ristitud triibiku teiste põrsaste hulka.



On see nüüd sellest, et Possa lugeda ei oska või on ta lihtsalt nii altruistlik seaema, igal juhul lõi ta põrsaste juurde naastes oma toidulaua kõigile viiele letti ja nüüd ei saa enam keegi aru, kes on Possa enda laps, kes leidlaps.



Elo Melk arvas, et kuna loomapargi seaperel on just valmimas uhiuued luksuslikud aedikud, siis jäävad kõik põrsad pargi püsielanikeks. Tänu uutele aedikutele on ka külastajatel nüüd sigade tegemistest parem ülevaade ja ka talitajate elu on sootuks lihtsam.



Täna tatsasid kõik põrsad juba rõõmsalt kevadpäikese käes ja uurisid teispool tara röhitsevaid kulte Peetrit ja Kerti. Kumb neist põrsaste lihane isa on, pole kindlalt teada. Juba õppisid pisikesed triibikud ka uue aia najal selja sügamist ning ema Possa eeskujul mudamülkas tuhnimist.



Seapõrsad on loomapargi esimesed titebuumi kuulutajad. Praegu tatsab oma aias ringi suure kõhuga põhjapõder, peagi on oodata järelkasvu kitsedelt ning ka ilveste kuningriigis peaks maikuus pisikesed pojad ilmavalgust nägema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles