Lämmijärvel uppus paadiõnnetuses mees

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lämmijärv
Lämmijärv Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Reedel teatati piirivalvele, et eelmisel õhtul on juhtunud õnnetus Piirissaare läänekaldal, kus oli paat ümber läinud ning kaks inimest vette kukkunud.

Neljapäeva õhtul kella üheksa paiku läksid kaks kalameest Piirisaare sadamast mootorpaadiga Lämmijärvele võrke välja võtma. Piirissaare läänekaldast 50 meetri kaugusel läks paat ümber ja kalamehed püüdsid kaldani ujuda.

Üks neist suutis kaldale ujuda ning jõudis läbi kaldaääre soo ekseldes hommikuks lähima külani. Teine kalamees jäi kadunuks.

Piirivalve sai teate õnnetusest reede hommikul, mil kohalik elanik juhtunust Piirissaare radarvaatluspunkti teada andis.

Koheselt väljus Mehikoorma kordonist sündmuskohale hõljuk piirivalve toimkonnaga, juhtunust teavitati päästeametit ja kutsuti kohale meedikud. Käivitati kadunud kalamehe otsingud.

Otsingutesse kaasati ka Lõuna-Eesti päästekeskuse tuukrid ja Piirissaare kohalikud elanikud. Reedel otsingud tulemusi ei andnud.

Otsinguid jätkati laupäeval. Kell 13.19 leidsid kohalikud elanikud Piirissaare läänekaldalt uppunud kalamehe surnukeha. Uppunu anti üle Lõuna Politseiprefektuuri esindajale.

Omal jõul kaldale jõudnud mees arstiabi ei vajanud.

Mehed olid enne järvele minekut tarvitanud alkoholi ning neil puudusid päästevestid.

Piirivalve tuletab meelde, et alkoholijoobes järvele minek on sama eluohtlik kui auto joobes juhtimine. Alkoholi tarbides langeb ohutunne, väheneb tähelepanuvõime ning õnnetused on kerged tulema.

Järvele minnes on soovitav teavitada oma sugulasi või tuttavaid enda lahkumisest ning eeldatavast tagasisaabumise ajast. Lisaks tuleks lähedastele teada anda, kuhu täpselt ja kellega koos järvele plaanitakse minna. Alati tuleb kaasa võtta korras suuna- ja asukoha määramise seadmed (GPS või kompass) ning kindlasti side-, signalisatsiooni- ja päästevahendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles