Video: Neptun õnnistab Emajõel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paari nädala eest saabusid Tartu kesklinna Emajõe kallastele esimesed õngitsejad ning sellest hetkest alates lisandub kalastajaid iga päevaga nagu kärbseid meepotile. Ilmselt ei ole põhjuseks kasvav tööpuudus ja üha ilusamad ilmad, vaid asjaolu, et latikas võtab praegu iseäranis hästi.


Mitukümmend kalameest proovis reede hommikupoolikul uue Laia tänava silla ning Kaarsilla vahelisel jõelõigul oma õnne. Pea kõigil pungitasid kõrval selja- ja kilekotid, kus sees parajad kalapurikad.



Videolõigus kala veest tõmmanud mees sai sel momendil küll suhteliselt väikese latika. Sumbas, kuhu ta kala asetas, paistis aga vähemalt viis-kuus liigikaaslast, kellest suuremad kaalusid kindlasti üle kilo. Kala püüdis mees sõnnikuussiga.



Keskkonnainspektsiooni Lõuna regiooni juhtivinspektori Jaak Neeruti kinnitusel võib latikat söödastatud käsiõngega püüda aastaringselt. «Eks Emajõelt tuleb järkuvalt teateid ka keelatud tragimisvõtete kasutamisest, kuid enamik kalastajaid seadust ei riku.»



Landiga tohib praegu püüda ahvenat ja koha. Mai algusest kuni juuni alguseni koha koeb ning siis on selle kalaliigi püük keelatud. Parasjagu kehtib ka haugipüügikeeld, mis vältab 15. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles