Rebase tänavale tuleb tanklaga paadisadam

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TP

Tartu ammune häda, et kusagil pole paate tankida, on saamas lahenduse, sest linn kavandab paaditanklat Rebase tänavale. Puudu on vaid tanklapidaja.




Veesõidukite tankla on kavas rajada ühes paadisadamaga, ütles Tartu abilinnapea Margus Hanson. Ta meenutas, et aastaid tagasi oli veesõidukite tankla Tartu sadamas, kuid see ei tasunud ära. Viimastel aastatel on paadiomanikud pidanud, kanister näpus, käima autotanklatest kütust toomas.



Sobib ka autodele


Sõpruse silla juurde Rebase tänavale paadisadama detailplaneeringut tehes tuli mõte, et ehk saaks lahendatud ka tanklamure. Eelmisest õppetunnist targemaks saanult tehakse nüüd tankla, mis sobib ka autodele.



Esimese asukohana jäi sõelale Turu tänava äärne Sõpruse silla alune. See aga ei sobinud keskkonnakaitselistel kaalutlustel. Nüüd on tankla koht viidud suurest magistraalist pisut kõrvale. Maismaal olev autotankla ühendataks ujuva paadi-tankuri alusega.



Hanson ütles, et praegu ei ole tanklale veel operaatorfirmat leitud, kuid võimalikult tanklapidajalt soovitakse enne planeeringu kehtestamist teada saada, kas selline tankla sellises kohas võiks sobida ja ära tasuda.



«Võibolla ütlevad asjatundjad, et see on hoopis vale koht,» muretses Hanson.


Uus paadisadam on planeeringu järgi ette nähtud kuni 40-le üheaegselt silduvale paadile. On ka sadamahoone, mis linnavalitsuse soovitusel tuleb kahekorruseline.



Tualett ja kauplus

Sadamas peab kättesaadav olema joogivesi, seal peab olema tualett ja pesemisvõimalus ning talvine paatide hoidmise võimalus. Soovitavaks on nimetatud elektri ja telefoni olemasolu ning väike kauplusepind esmatarbevahendite müügiks.



Selle detailplaneeringu eskiislahendust tutvustav arutelu on 23. aprillil kell 15 linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna nõupidamisruumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles