Vanemuine toob koos setudega Värskas lavale «Peko»

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu pakkus Kagu-Eestis teatrielamusi 
Aapo Ilvese ja Olavi Ruitlase kirjutatud  ning Meelis Hansingu Võõpsus lavastatud suvelavastus "Pristan". 2011.a. suvel jõuab Vanemuise teatri, Värska valla ja setude ühistööna Värska lauluväljakul vaatajate ette muusikaline vabaõhulavastus «Peko».
Mullu pakkus Kagu-Eestis teatrielamusi Aapo Ilvese ja Olavi Ruitlase kirjutatud ning Meelis Hansingu Võõpsus lavastatud suvelavastus "Pristan". 2011.a. suvel jõuab Vanemuise teatri, Värska valla ja setude ühistööna Värska lauluväljakul vaatajate ette muusikaline vabaõhulavastus «Peko». Foto: Priit Mürk

Vanemuise teatri, Värska valla ja setude ühistööna jõuab suvel 2011 Värska lauluväljakul vaatajate ette muusikaline vabaõhulavastus «Peko».



Vanemuise teatrijuht Paavo Nõgene ja Värska vallavanem Raul Kudre kirjutasid eile Värskas alla koostöölepingule, mis määrab selles ettevõtmises mõlema osapoole vastutusala.

1. juulil 2011 esietenduva «Peko» lavastab Vanemuise lavastaja Ain Mäeots. «Sellest tuleb fantaasia setude sajanditepikkuse kultuuri ja ajaloo teemadel,» selgitas Mäeots. Tema sõnul moodustab tulevasest lavastusest 80 protsenti setude muusika, mille loomine ja valik jäävad ansambli Zetod hooleks.

Lavastuse aluseks saab Värska valla tellimusel Kauksi Ülle ja Olavi Ruitlase poolt kahasse kirjutatud näidend «Peko», mis on ilmunud raamatus «Kuus tükkü». Muusikalise lavastuse libreto valmib Kauksi Ülle, Ain Mäeotsa ja Zetode ühistööna.

«Pekos» osaleb lisaks Zetodele mitmeid setu koore, palju lauljaid ja pillimehi. Osatäitjate valik tehakse pärast seda, kui on valmis kirjutatud libreto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles