Parim tantsulavastus tuleb Sadamateatrisse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fine 5 lavastuses «Faasid» tantsivad Laura Kvelstein, Dmitri Kruus, Külli Roosna ja Rain Saukas.
Fine 5 lavastuses «Faasid» tantsivad Laura Kvelstein, Dmitri Kruus, Külli Roosna ja Rain Saukas. Foto: Rünno Lahesoo

Tallinna tantsuteater Fine 5 näitab eeloleval kahel nädalal Viljandis, Tartu Sadamateatris, Rakveres, Tallinnas ja Pärnus oma lavastust «Faasid», mis tõi tegijaile äsjasel teatripäeval parima tantsulavastuse auhinna.


Maha jäävad jäljed


Sõltumatu Tantsu Ühenduse tegevjuhi Triinu Aroni sõnul uurib lavastus Steve Reichi energeetilist heliloomingut appi võttes, millised mõtted ja jäljed meist maha jäävad ning kuidas need mõjutavad meie ümbrust.



«Osaliselt on just nendesamade jälgede pärast maailm teel iseenda huku poole,» lisas ta. «Sinna vahele on põimitud omajagu mängulisust ja rõõmu. «Faasides» ollakse koos, minnakse lahku, mõnikord nauditakse lihtsat kollektiivset üksindust.»



Kumu auditooriumis mullu novembris esietendunud lavastuse koreograafid on Tiina Ollesk ja Rene Nõmmik.



Valguskujunduse on loonud Margus Vaigur, interaktiivsed lahendused Shawn Pinchbeck ja valgusinstallatsioonid Tiina Sarapu. Tantsivad Tiina Ollesk, Rain Saukas, Laura Kvelstein, Eneli Raud, Dmitri Kruus.



Jälg kõrva ja kehasse


««Faasid» mõjub, jätab jälje. Kehasse. Kõrvadesse. Mõjub ühelt poolt kui järjekordne oluline teetähis Fine 5 loomingus, mis tantsuteatri 15 tegevusaasta jooksul on pidevas muutumises ja teisenemises,» kirjutas Sirbis 16. novembril ilmunud arvustuses tantsukriitik Heili Einasto.



Sadamateatris saab «Faase» vaadata 7. aprillil kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles