Tartu viib Emajõele kaks mobiilset paadisilda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühte ajutist paadisilda kavandab linn rajatava vabaduse autosilla juurde vasakule kaldapoolele.
Ühte ajutist paadisilda kavandab linn rajatava vabaduse autosilla juurde vasakule kaldapoolele. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu abilinnapea Margus Hansoni sõnul on emajõelinna üks murekohti aastaid olnud paatide randumise võimalus. Nüüd kavandab linn koos sihtasutusega Emajõe Jõeriik tänavu kahe mobiilse paadisilla ehitamist.


«Kahe mobiilse paadisillaga saame paadiomanike elu mugavamaks teha Rebase tänava randumiskohal ja Ujula tänava Konsumi juures. Viimane on ainus otse


jõekaldal asuv pood, kuhu paadiga ligi saab,» märkis abilinnapea Tartu pressiteenistuse vahendusel.



Seoses sellega eraldas linn reservfondist sihtasutusele 80 000 krooni, et mobiilsed sillad uue navigatsioonihooaja alguseks valmis saaksid.



Ujula Konsumi juurde on kavas rajada ajutine paadisild, mida saabe kasutada vajadusel ka Atlantise lähistel. Rebase slipi juures kergendab mobiilne paadisild aga paatide vette laskmist ja veest välja tõmbamist, selgitas SA Emajõe Jõeriik juhataja Viktor Nukka.



Sihtasutusel on lähiaastail kavas välja ehitada ka kaks statsionaarset randumiskohta - Ujula Konsumi juures ja Liiva tänava lähistel. Selleks taotleb sihtasutus raha Interreg IVA programmist.



«Projektid valmisid juba 2006. aastal Phare programmi toetusel ja nüüd loodame nende elluviimiseks Euroopa struktuurfondidest raha saada.» Positiivse otsuse puhul saab ehitusega alustada 2010-2011. aastal.



SA Emajõe Jõeriik on Tartu omavalitsuste liidu asutatud sihtasutus, mille peamine eesmärk on tegelda sadama- ja randumiskohtade rajamisega ning laeva- ja paadiliikluse edendamisega Emajõel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles