Piltuudis: talveunest ärganud karupere tuli selga sirutama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesikäpapere jäi fotoobjektiivi vaatevälja Tartumaal Puhja vallas.
Mesikäpapere jäi fotoobjektiivi vaatevälja Tartumaal Puhja vallas. Foto: Teet Sirge

Pühapäeva õhtul tulid karuema ja kolm poega Tartumaal Puhja vallas Poriküla külas Lesti talu maadel talveunest kangeks jäänud konte sirutama. Ühtlasi pakkusid nad samas külas elavale Teet Sirgele ja tema uhiuuele fotoaparaadile ainulaadse kaadri.


«Pererahvas läks maja lähedale rajatud metsloomade söögiplatsile ringkäiku tegema ja ennäe imet! Talveunest ärganud mõmmikud tulid metsast välja platsile toitu otsima,» oli foto autor juhuslikult sülle sadanud vaatepildi üle õnnelik. «Vahest lihtsalt juhtub.»



Sirge lisas veel, et tema kodukülas, mis asub Alam-Pedja looduskaitsealal, on karu tavaline elanik. Aga et ema ja pojad sel moel üheskoos metsast välja sammuvad, polnud ta varem näinud.



Foto autor soetas endale hiljaaegu uue Canoni kaamera ning fotoobjektiivi (50-250 mm). Pühapäeval kella kuue paiku õhtul klõpsas ta just sellise pildi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles