Tartu kesklinna hakkab mahtuma rohkem taksosid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Tartus Vabaduse puiesteel.
Taksod Tartus Vabaduse puiesteel. Foto: Silje Annuk.

Tartus hakkab 1. aprillist kehtima uus taksopeatuste kord, mille tulemusel muutub kesklinna paari taksopeatuse asukoht, samuti võivad alates homsest peatusi kasutada kõik taksoettevõtted.




Kesklinnast taksot võtma harjunud peavad arvestama, et kõigist harjumuspärastest kohtadest 1. aprillist enam taksot ei saa, tuleb kõndida veidi maad edasi.



Osa peatusi kaovad


Homsest pole taksopeatust enam kaubamaja parklas ja Vanemuise mäel. Neist esimeses oli kuus ja teises kolm kohta, ütles Tartu linnavalitsuse liiklusteenistuse spetsialist Madis Oona.


Vanemuise mäel olev peatus kaob selle naabruses juba käimas olevale ehitustööle jalgu jäämise pärast, kaubamaja taksopeatus aga kaotatakse ettenägelikult.



«Seoses Küüni tänava ümberehitamisega muutub kaubamaja parkla suurus,» selgitas Madis Oona. «Uus promenaad laieneb seal kaubamaja trepini. Nende ümberkorralduste pärast ei jätnud me taksopeatust alles.»



Ühised taksopeatused


Kaubamajaesise ja Vanemuise mäel olnud taksopeatuse asemele tehakse üheksakohaline peatus postimaja juurde Uueturu tänavale ehk Ülikooli ja Küüni tänava vahelisele alale.



Muutusi on teisigi. Vabaduse puiestee taksopeatus saab olemasolevale viiele kohale juurde neli kohta ja 24. aprillist on Tartu bussijaama vastas parklas kolme koha asemel seitse takso peatumise kohta. Lisaks tuksub kesklinna piirkonnas edasi kolme taksot mahutav peatus Vallikraavi tänava otsas.



Uue korra järgi ei ole taksopeatused enam ühe kindla taksofirma kasutada ja linnavalitsus taksopeatuste eest tasu enam ei võta.



Abilinnapea Margus Han­son loodab, et muudatused toovad kaasa ka taksohindade odavnemise, sest avalikus ruumis olevatesse taksopeatustesse on prii pääs kõigil taksofirmadel ja füüsilisest isikust ettevõtjatel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles