Reisilaev Pegasus kõhutab supelrannas

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Sadama mootorlaev Pegasus on neil päevil peatunud õige ootamatus kohas, lodjakoja kõrval Emajõe linnaujula rannaliival.
Tartu Sadama mootorlaev Pegasus on neil päevil peatunud õige ootamatus kohas, lodjakoja kõrval Emajõe linnaujula rannaliival. Foto: Margus Ansu

Tartu Sadama mootorlaev Pegasus on neil päevil peatunud õige ootamatus kohas, lodjakoja kõrval Emajõe linnaujula rannaliival. Seal on ta seisnud läinud reedest saadik ja jääb sinna veel arvatavasti kuuks ajaks.

Põhjus on proosaline: see laev vajab kahe aasta tagant kere ülevaatust dokis. Kuid pärast seda, kui kesklinnas Sadamateatri juures endises jõesadamas enam slippi ei ole, on laeva jõest välja saamine paras pähkel. Laev on üle 27 meetri pikk ja selle kaldale tõstmiseks läheks vaja kaht suurt kraanat, tõstmine maksaks mitukümmend tuhat eurot.

Tartu Sadama juhataja Peeter Kukk ütles, et soodsam oli laev kaldale vinnata pontoonidel, samal viisil, nagu Tallinnas lennusadamas saadi veest välja allveelaev Lembit. Sobivaim koht selleks oli linnaujula rand.

Dokiülevaatuse sisu on lühidalt öeldes laevakere kahjustuste otsimine ja mõõdistamine ning vajaduse korral parandamine. Viimane selline dokiülevaatus oli Pegasusel viie aasta eest, vahepeal on laevakeret kontrollinud tuukrid.

Dokiülevaatust on vaja, et 1958. aastal valminud Pegasus saaks Emajõel sõita ka tuleval aastal. Tänavu suvel tegi Pegasusel lõbusõitu üle 8000 reisija.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et Tartu Sadam teavitas linna Pegasuse rannale tõmbamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles