Kiirabiautojuhtide pikett toetas meedikute streiki

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiinitöötajate streiki  toetav Transpordi Ametiühingu pikett.
Meditsiinitöötajate streiki toetav Transpordi Ametiühingu pikett. Foto: Sille Annuk

Tartu kiirabijaama juures piketeeris täna hommikul paarkümmend meest, toetamaks tervishoiutöötajate streiginõudmisi ja osutamaks samal ajal tähelepanu ka Eesti kiirabiautojuhtide palgatõusu vajadusele.

«Tegelikult on see kõik ju üks ja sama meditsiin,» ütles Transpordi Ametiühingu kiirabisektsiooni esimees Aare Kübarsepp. «Me oleme kiirabiautojuhtide palkadega tegelenud üle aasta. Oleme pidanud läbirääkimisi, käinud ministriga kohtumas, aga tänane seis riikliku lepitaja juures on selline, et seda päikesekiirt sealt pimedusest eriti näha ei ole.»

Piketil osalenud kiirabiautojuht-meditsiinitehnik Meelis Reimand ütles, et mis palgasse puutub, siis oleks ju normaalne, kui nad saaksid oma tööd tehes vähemalt eesti keskmise palga. Tema kolleeg Raigo Arund lisas, et üksi kiirabis töötades ära ei ela ja näiteks tema teenib lisa veel mujalgi autojuhi ametit pidades.

Aare Kübarsepp selgitas, et tavapärane praktika ongi näiteks see, et mehed lõpetavad kiirabis oma 24-tunnise vahetuse ja lähevad pärast seda teist, 24-tunnist vahetust tegema päästeteenistusse. «Paljudel on muidugi hoopis teised töökohad. Häda on selles, et selle ühe töömehe palgaga ei ole võimalik peret ära toita,» ütles ta.

Eesti kiirabiautojuhid on olukorras, kus enamuse palk pole tõusnud pea viis aastat ja see jääb tavaautojuhi palgast maha peaaegu 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles