Beebidisko paneb pühapäeval Tartus pered tantsima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disko
Disko Foto: nupsu.ee

Pühapäeval, 29. märtsil kell 11 on lapsevanematel ja nende poole kuni 7-aastastel lastel suurepärane võimalus tantsida mõnusa muusika saatel. Teist korda toimuv Nupsu Beebidisko leiab aset klassikalise diskosaali kujunduse saavas Tartu A. Le Coq'i spordihoones.


Tasuta beebidisko pakub tervele perele võimaluse koos mõnusalt ja tervislikult aega veeta, teiste peredega kohtuda ja loomulikult hea muusika saatel tantsu lüüa.
Beebidisko tänavune toimumispaik pole juhuslik: juba 2004. aastal Unicef Eesti rahvuskomiteelt laste- ja noortesõbraliku linna mandaadi pälvinud Tartu sai äsja õiguse kanda seda tiitlit ka kolmel järgneval aastal.
Oma lapsesõbralikkust tõestas Tartu linn ka beebidiskole õla allapanekuga. «Lasteüritusi on linn võimalusel alati toetanud ja laste pealt ei hoia me kokku ka vaesematel aegadel. Beebidisko on igati väärt ettevõtmine, sest pakub rõõmu kõige pisematele tartlastele, aga kindlasti ka nende vanematele,» selgitas Tartu linnapea Urmas Kruuse linna otsust üritust toetada.
Beebidisko korraldaja ning pereportaali nupsu.ee omanik Kaarel Veike on kindel, et taoline pereüritus on vajalik, et korrakski praegusel keerulisel ajal mured unustada ja koos perega aeg maha võtta.
«Eelmisel aastal esmakordselt toimunud beebidisko võeti uskumatult hästi vastu, mis kinnitas, et tegu on peredele vajaliku üritusega,» ütles Veike. Ta lisas, et uuel aastal jõuab beebidisko kindlasti ka Harjumaale.
Kuigi ettevõtmine on suunatud lapsevanematele ja nende kuni koolieelikutest lastele, on perepäevast oodatud osa võtma ka vanavanemad, onud-tädid ja sõbrad.
Eeloleval pühapäeval loodab Kaarel Veike näha Tartus tervet spordihoonetäit rõõmsaid peresid. Usku, et pühapäeva tuleb nautima paar-kolm tuhat inimest annab see, et juba mullusel esimesel beebidiskol oli tuhatkond kaasalööjat. Pealegi koondab pereportaal nupsu.ee juba enam kui 11 000 registreeritud kasutajat.
Beebidiskol mängib muusikat tuntud raadio- ja telesaatejuht diskor Rauno Märks, diskokuuli all teeb perepilte profifotograaf.
Pereüritus pakub peale mõnusate muusikarütmide muudki põnevat. Raamatu «Võimlemine väikelastega» autor Vello Vaher näitab põnevaid trikke ja nippe, kuidas oma põnnidega võimelda. Tema käest võib ka julgelt nõu küsida.
30-aastase staažiga tsirkuseartist Vaher toonitab, kui oluline on kehaline aktiivsus juba alates sünnist. Päris beebidega tuleb muidugi vanematel ise võimelda ning beebidisko on selle harjumuse tekitamiseks üks parimaid võimalusi.
Beebidiskol teevad MTÜ Lelula vabatahtlikud tasuta näomaalinguid. Lelula tagab ka mängunurga, kus lapsed saavad tantsukeerutamisele vahelduseks hullata. Lastekaupade- ja toodetega tegelev firma Lastetarbed Kurepesa jagab kohapeal sadu kingitusi.
Tantsukeerutamisest saab jalga puhata kott-toolidega puhkenurgas, kohvikus saab keha kinnitada tervislike suupistete ja jookidega.
Mähkmevahetuse tagab mähkimisnurk, kus saab mähkmeid kohapeal vahetamiseks tasuta.
Eesti esimene beebidisko toimus eelmisel aastal Rakvere spordihoones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles